Incident în Dolj: Preşedintele unei secţii de votare a plecat cu ştampila acasă

PSD Dolj a cerut, sâmbătă, Biroului Electoral de Circumscripţie înlocuirea preşedintelui unei secţii de votare pentru că acesta ar fi plecat acasă cu ştampila de control a secţiei. Social-democraţii au sesizat şi IPJ Dolj în acest caz.

1667 afișări
Imaginea articolului Incident în Dolj: Preşedintele unei secţii de votare a plecat cu ştampila acasă

Incident în Dolj: Preşedintele unei secţii de votare a plecat cu ştampila acasă

PSD Dolj a reclamat faptul că preşedintele secţiei de votare nr. 444, amenajată în comuna Pleşoi, a plecat acasă cu ştampila de control a secţiei.

„Vă rog să aveţi în vedere faptul că, după ce domnul preşedinte a preluat de la Craiova buletinele de vot şi materialele necesare desfăşurării procesului electoral şi le-a dus la secţia de votare nr. 444, acesta nu a lăsat ştampila de control a secţiei de votare la sediul secţiei, aşa cum prevede în mod expres legea, ci a plecat cu ea la domiciliul său. (...) Potrivit articolului 43, alineatul 4 din Legea 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui Românie, la plecare, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare sigilează intrarea în localul de vot prin aplicarea ştampilei de control pe o bandă de hârtie. Este interzisă părăsirea localului de vot cu ştampila de control, ştampile cu menţiunea «VOTAT», buletine de vot sau liste electorale”, se arată în sesizarea depusă de PSD Dolj la Biroul Electoral Judeţean.

O reclamaţie a fost depusă de social-democraţii şi la Poliţie.

„Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi cu privire la faptul că preşedintele unei secţii de votare din Pleşoi ar fi plecat acasă cu ştampila de control care, conform legii, trebuia lăsată în incinta secţiei de votare. Aceste aspecte au fost aduse şi la cunoştinţa BEJ Dolj, competent, potrivit legii, cu efectuarea de verificări şi de măsuri legale” , a declarat Cosmin Grădinaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici