Incident într-un liceu. Două eleve s-au bătut, după un conflict început iniţial pe Facebook. „S-au gândit că nu ar strica să se tragă de păr în şcoală”

Două eleve de 16 şi 17 ani, de la Liceul Carol I din oraşul Plopeni, judeţul Prahova, s-au bătut marţi la şcoală după un conflict inceput, iniţial, pe Facebook.

1407 afișări
Imaginea articolului Incident într-un liceu. Două eleve s-au bătut, după un conflict început iniţial pe Facebook. „S-au gândit că nu ar strica să se tragă de păr în şcoală”

Incident într-un liceu. Două eleve s-au bătut, după un conflict inceput iniţial pe Facebook. „S-au gândit că nu ar strica să se tragă de păr în şcoală”

Potrivit IPJ Prahova, incidentul a fost anunţat de către poliţiştii locali din Plopeni, care au spus că în incinta unui liceu din oraş, a avut loc o altercaţie între doi elevi.

În urma cercetărilor s-a descoperit că este vorba despre două eleve, de 16 şi 17 ani, una în clasa a X-a şi cealaltă în clasa a XI-a la Liceul Carol I din Plopeni, care s-au bătut după ce, iniţial, s-ar fi certat pe Facebook.

Cele două eleve au fost amendate de poliţiştii locali cu 500 de lei, pentru participare şi provocare de scandal.

Potrivit directorului Liceul „Carol I” din Plopeni, Silvia Brabeceanu, conducerea liceului a început o anchetă internă imediat după ce una dintre eleve a anunţat că a fost agresată.

„A început o anchetă din momentul constatării faptei, când eleva agresată a anunţat imediat Cancelaria şi profesorul de serviciu. S-a întâmplat de dimineaţă, la prima pauză. Conflictul a pornit de la nişte cuvinte indecente între ele, adresate în afara cadrului şcolii, mesaje pe reţelele de socializare şi s-au gândit că nu ar strica să se tragă de păr în şcoală, că li s-a părut interesant. Sunt din clase diferite, una în clasa a X-a, una în clasa a XI-a. Cea mai mare a agresat-o pe cea mai mică. Nu sunt rănite, nu au probleme medicale, dar destul cât să ne sperie”, a declarat Silvia Brabeceanu.

Directorul liceului a mai spus că părinţii elevelor nu au putut fi contactaţi marţi, dar aşteaptă ca aceştia să se prezinte la şcoală miercuri.

„Cea care a agresat, dacă cea mică face plângere, se deschide dosar penal. Problema este încă în discuţie, am vorbit şi cu şeful Poliţiei din Plopeni, mâine dimineaţă ne vedem din nou, în prezenţa măcar a unuia dintre părinţi. Astăzi nu au putut fi contactaţi. Toată problema este sub control şi se vor lua absolut toate măsurile necesare”, a spus Silvia Brabeceanu.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Prahova, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru loviri sau alte violenţe şi fac cercetări pentru stabilirea imprejurărilor în care s-a produs conflictul.

Taguri:
elevă,
bătaie,
liceu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici