Incidentul cu steagul UE, trecut la eşecuri de Adomniţei

Fostul ministru al Educaţiei Cristian Adomniţei a declarat, vineri, că eşecul major din timpul mandatului său este că nu a reuşit să treacă prin Parlament pachetul de legi pentru Educaţie, el amintind şi de relaţia cu presa, care nu a fost "una bună" şi de "incidentul cu steluţele de pe steagul UE".

1147 afișări
Imaginea articolului Incidentul cu steagul UE, trecut la eşecuri de Adomniţei

Incidentul cu steagul UE, trecut la eşecuri de Adomniţei

"Principalul regret este că nu am reuşit să trec prin Parlament pachetul de legi pentru Educaţie. Este principala mea nerealizare ca ministru al Educaţiei. Nici relaţia mea cu presa n-a fost una bună şi regret acest lucru. Nu pot să trec cu vederea nici incidentul în care am încurcat numărul steluţelor de pe steagul UE, pe care, de asemenea, mi-l asum”, a declarat Adomniţei, în prima sa conferinţă de presă susţinută, la Iaşi, după demiterea din funcţie.

El a spus că principala sa realizare ca ministru al Educaţiei este legată de nivelul investiţiilor făcute în ultimii patru ani în domeniul învăţământului.

"Salariile profesorilor au crescut cu 98% din decembrie 2004 şi până în prezent şi asta punând la socoteală o creştere de doar 9 la sută de la 1 octombrie 2008. În acest timp, inflaţia a fost de doar 25 la sută", a afirmat Adomniţei.

În privinţa creşterii salariilor cu 50 la sută pentru angajaţii din învăţământ, legea fiind deja adoptată de deputaţi, Cristian Adomniţei a declarat că "Guvernul va trebui să găsească maniera optimă în discuţiile cu marile confederaţii sindicale".

"Trebuie găsită o soluţie pentru binele tuturor, astfel încât să nu afectăm situaţia economică", a spus Cristian Adomniţei, fără a face însă vreo referire la procentul cu care ar trebui majorate salariile din învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici