Incubatorul în care a fost ars bebeluşul era vechi de 36 de ani

Incubatorul de la Maternitatea Bucur în care a fost ars bebeluşul nu corespunde din punct de vedere tehnic, având probleme de temperatură, umiditate şi la sistemul de ventilaţie, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, directorul Oficiului pentru Dispozitive Medicale, Lazăr Iordache.

85 afișări
Imaginea articolului Incubatorul în care a fost ars bebeluşul era vechi de 36 de ani

Incubatorul în care a fost ars bebeluşul era vechi de 36 de ani (Imagine: Mediafax Foto)

"Am evaluat incubatorul. Este vorba despre un aparat făcut în 1973, care nu corespundea parametrilor de temperatură, umiditate şi ventilaţie. Dacă a fost făcută revizia, aşa cum susţin cei din spital, în urmă cu două luni, atunci nu înţeleg de ce a fost lăsat în funcţiune, având aceste probelme", a spus Iordache.

El a precizat că rezultatul evaluării tehnice a incubatorului a fost trimis la procuratură.

Potrivit lui Iordache, din cauza problemelor, temperatura pe partea metalică a incubatorului putea ajunge, în medie, la 80 de grade.

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au declanşat, marţi, urmărirea penală faţă de asistenta Emilia Baron, cea care a uitat în incubator un bebeluş, în noaptea de 13 spre 14 noiembrie, ceea ce a produs leziuni grave micuţului, punându-i viaţa în pericol, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici