Indemnizaţia pentru creşterea copilului, 85% din media veniturilor salariale din ultimul an

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Mariana Câmpeanu, a explicat joi, că indemnizaţia pentru creşterea copilului va fi de 85 la sută din media veniturilor salariale nete din care se plătesc contribuţii la bugetul asigurărilor sociale, realizate în ultimul an.

762 afișări
Imaginea articolului Indemnizaţia pentru creşterea copilului, 85% din media veniturilor salariale din ultimul an

Indemnizaţia pentru creşterea copilului, 85% din media veniturilor salariale din ultimul an

Mariana Câmpeanu a declarat că indemnizaţia pentru creşterea copilului va fi calculată din media veniturilor salariale nete şi nu din toate veniturile obţinute într-un an, dacă din acestea nu s-a cotizat la bugetul asigurărilor sociale.

Demnitarul a precizat că deocamdată nu poate fi calculat efortul bugetar necesar aplicării propunerii legislative votate de Parlament, întrucât e greu de stabilit câte femei ar putea fi într-o astfel de situaţie.

Potrivit ministrului, în România sunt 185.000 de mame în plată, şi doar 20 la sută dintre femeile salariate au salarii peste 1.100 de lei.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, cu 171 de voturi "pentru" şi două abţineri, propunerea legislativă care prevede acordarea unei indemnizaţii de creştere a copilului de 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni, dar nu mai puţin de 600 de lei, cât este în prezent nivelul indemnizaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici