Industria muzicală este ”un club de băieţi", arată raportul unei comisii parlamentare britanice

  • Industria muzicală este încă ”un club de băieţi", unde hărţuirea şi abuzurile sexuale sunt frecvente, avertizează un raport al parlamentarilor britanici.
  • Comisia parlamentară pentru femei şi egalităţi a arătat că există o "cultură a tăcerii", relatează BBC.
79 afișări
Imaginea articolului Industria muzicală este ”un club de băieţi", arată raportul unei comisii parlamentare britanice

Raportul Comisiei pentru femei şi egalităţi urmează unei anchete privind misoginia în industria muzicală, care a început în iunie 2022.

Grupul de parlamentari a concluzionat că problema este "endemică" şi a cerut măsuri urgente pentru a o aborda.

Ancheta a prezentat mărturii ale mai multor persoane, printre care fostul DJ al postului BBC Radio 1 Annie Macmanus, care a declarat că există un "val uriaş" de dezvăluiri despre agresiuni sexuale în industria muzicală care aşteaptă să fie povestite. Ea a afirmat că există un număr mare de poveşti care nu au ieşit încă la iveală şi a avertizat că industria este "aranjată împotriva femeilor".

La rândul ei, cântăreaţa şi fosta concurentă la X Factor Rebecca Ferguson a declarat în mărturia sa că misoginismul din muzică este doar "vârful icebergului". Ea a spus că se permite hărţuirea şi corupţia şi a afirmat că i s-a spus că violurile nu sunt raportate.

Comisia a avertizat că numărul de cazuri de hărţuire şi abuz sexual care nu sunt raportate este ridicat şi că victimele care vorbesc se luptă să fie crezute sau riscă să-şi piardă cariera.

"Multe dintre dovezile pe care le-am primit au trebuit să rămână confidenţiale, inclusiv comentariile despre emisiuni de televiziune şi nume cunoscute", se arată în raport. "Acest lucru este extrem de regretabil, dar demonstrează amploarea utilizării acordurilor de confidenţialitate şi a culturii tăcerii", mai evidenţiază raportul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici