InfoCons anunţă un număr pentru sesizări în domeniul risipei şi pierderilor alimentare

  • InfoCons anunţă că este disponibil un număr pentru informarea cetăţenilor şi sesizări privind risipa şi pierderile alimentare
  • România şi-a asumat reducere cu 50% a risipei alimentare până în anul 2030.
181 afișări
Imaginea articolului InfoCons anunţă un număr pentru sesizări în domeniul risipei şi pierderilor alimentare

InfoCons anunţă un număr pentru sesizări în domeniul risipei şi pierderilor alimentare

InfoCons lansează numărul scurt 0219615 cu tarif normal în reţeaua Telekom apelabil din toate reţelele pentru informarea consumatorilor şi mai ales a sesizărilor în domeniul risipei şi pierderilor alimentare.

Începând din acest an, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite (UNGA) a declarat 29 septembrie 2020 Ziua internaţională de conştienizare asupra risipei şi pierderilor de alimente.

Conform Agendei 2030 pentru dezvoltarea durabilă, adoptată de ONU, România şi-a asumat reducere cu 50% a risipei alimentare până în anul 2030.

„Prin sărbătorirea acestei zile se urmăreşte promovarea solidarităţii naţionale şi internaţionale în lupta împotriva foametei, a malnutriţiei şi a sărăciei, precum şi transferul de cunoştinţe, dar şi de echipamente către ţările în curs de dezvoltare, mai ales în sprijinul micilor fermieri, informarea, conştientizarea şi educarea consumatorilor asupra impactului negativ pe care îl produce risipa de alimente asupra tuturor resurselor naturale, umane, etc. Risipa şi pierderile alimentare pe lângă un impact asupra mediului care devine o problemă tot mai strigentă a planetei, duce şi la o pierdere semnificativă a calităţii vieţii cetăţeanului deoarece pierderea şi risipa alimentară se traduc în costuri directe pentru consumatori”, transmite InfoCons.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici