Înghesuială pentru bani la CAR: O mie de pensionari au stat la coadă să primească o primă de 50 de lei

Aproximativ o mie de bătrâni din judeţul Buzău s-au înghesuit, marţi, la coadă, pentru a primi o primă de 50 de lei din partea CAR Pensionari, unii dintre vârstnici aşezându-se la rând în faţa instituţiei chiar de la ora 3.00 dimineaţă.

652 afișări
Imaginea articolului Înghesuială pentru bani la CAR: O mie de pensionari au stat la coadă să primească o primă de 50 de lei

Înghesuială pentru bani la CAR: O mie de pensionari au stat la coadă să primească o primă de 50 de lei (Imagine: Andrei Pungovshi/Mediafax Foto)

Potrivit preşedintelui CAR Pensionari Buzău, Elena Voicu, aproape 200 de bătrâni s-au aşezat la coadă, începând cu ora 3.00, pentru a ridica prima de 50 de lei de sărbători. Ulterior, numărul bătrânilor care au aşteptat la coadă, în curtea CAR Pensionari şi pe trotuarul din faţa instituţiei a ajuns la circa o mie.

"Au venit aici de pe la ora 3.30, iar dimineaţa când am deschis, la ora 7.30, am dat rapid primele 200 de bonuri de ordine. Ca de fiecare dată există şi nemultumiţi. Unii reclamă că nu au mai primit ajutoare de mai mulţi ani, dar sunt alţii care nu au primit niciodată de când sunt membri. Dincolo de acest aspect, ca în fiecare an, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor acordă 50 de lei drept ajutor nerambursabil în perioada sărbătorilor de iarnă pentru pensionarii care sunt membri la noi. Cred că astăzi (n.r. - marţi) au venit aproape o mie de persoane, care au stat la coadă încă de la primele ore ale dimineţii", a declarat preşedinte CAR Pensionari Buzău.

Banii primiţi de cei circa o mie de pensionari buzoieni reprezintă un ajutor nerambursabil pentru masa de sărbători, sumele fiind direcţionate către cei care cotizează la CAR şi care nu au mai beneficiat de prime şi în alţi ani.

Cei mai mulţi dintre bătrânii care au aşteptat în frig să încaseze cei 50 de lei au declarat că aceşti bani îi vor ajuta să pregătească masa de Crăciun.

CAR Pensionari Buzau are circa 25.000 de membri care pot primi împrumuturi de până la 8.000 de lei, rambursabili în maxim 60 de rate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici