Îngheţarea salariilor din educaţie, respinsă de comisia de învăţământ

Deputaţii din comisia pentru învăţământ au respins, miercuri, Ordonanţa de urgenţă emisă de Guvernul Tăriceanu în 28 octombrie 2008 pentru îngheţarea salariilor profesorilor ca urmare a adoptării de către Parlament a Legii pentru majorarea salariilor profesorilor cu 50%, declarată neconstituţională.

14 afișări
Imaginea articolului Îngheţarea salariilor din educaţie, respinsă de comisia de învăţământ

Îngheţarea salariilor din educaţie, respinsă de comisia de învăţământ (Imagine: Mediafax Foto)

Proiectul de lege pentru respingerea OUG 136/2008 privind stabilirea unor măsuri privind salarizarea profesorilor-îngheţarea salariilor, a fost respinsă ca urmare a declarării ca neconstituţională a Legii adoptată de Curtea Constituţională, cu şapte abţineri, aparţinând în mare parte deputaţilor PNL.

OUG emisă de Guvernul PNL amâna aplicarea majorării salariale de 50% pentru profesori, prevăzută de Legea iniţiată de PSD şi adoptată de Parlament, până la 1 aprilie 2009.

Secretarul de stat, prezent la lucrările Comisiei, a menţionat că Ordonanţa trebuie să fie respinsă datorită deciziei CCR, care a declarat această OUG fiind neconstituţională.

La dezbaterile generale, deputatul PSD Anghle Stanciu a explicat că este "vorba de celebra lege 50%" şi prima OUG de respingere a legii.

Plenul Camerei urmează să dea votul final. Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestei ordonanţe.

Citeşte şi:

CC: Ordonanţa de urgenţă 136/2008 afectează drepturi fundamentale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici