Îngrijitoarele de la creşa din Năvodari, acuzate că au agresat copiii, au fost date afară

Cele două îngrijitoare de la creşa din Năvodari, acuzate de părinţi că le-ar fi agresat copiii, au fost date afară, în timp ce şefa instituţiei s-a ales cu o mustrare scrisă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

314 afișări
Imaginea articolului Îngrijitoarele de la creşa din Năvodari, acuzate că au agresat copiii, au fost date afară

Îngrijitoarele de la creşa din Năvodari, acuzate că au agresat copiii, au fost date afară

Primăria Năvodari, de care aparţine Creşa nr. 20, a anunţat, vineri, măsurile luate la finalizarea cercetării disciplinare prealabile a angajatelor implicate în incident.

„(...) doamna Dănălia Iuliana, infirmieră, a fost sancţionată cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă; doamna Pricope Iuliana, îngrijitoare, a fost sancţionată cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă”, a precizat Primăria Năvodari, într-un comunicat de presă.

Totodată, în cazul şefei grădiniţei, s-a hotărât ca aceasta să primească un avertisment scris.

„În cel mai scurt timp se va proceda la luarea unor măsuri pentru o mai bună organizare, control şi verificare a activităţii în cadrul Creşei nr. 20, pentru preîntâmpinarea altor astfel de incidente nedorite. Primăria Năvodari este deschisă în relaţia cu părinţii copiilor, asigurându-i în continuare de toată susţinerea şi disponibilitatea”, se mai precizează în comunicatul primăriei.

Şi poliţiştii constănţeni au început o anchetă la creşa din Năvodari, fiind deschis un dosar ce cercetare penală in rem, pentru purtare abuzivă.

Faptele au ieşit la iveală după ce un părinte îngrijorat a montat un sistem de înregistrare audio, fiind înregistrate două dintre îngrijitoare care îi agresează verbal pe copii. Părinţii au mers la poliţie.

„Doi dintre copiii înscrişi la o creşă din oraşul Năvodari ar fi fost agresaţi fizic şi verbal de către două dintre angajatele unităţii”, au arătat reprezentanţii IPJ Constanţa. Potrivit acestora, copii au vârste puţin peste doi ani şi jumătate.

Oamenii legii au mers la creşa din Năvodari şi au ridicat şi înregistrările de pe camerele video. „

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici