Înlocuirea testelor naţionale cu tezele unice, criticată de AEACE

Agenţia de Evaluare şi Asigurare a Calităţii Educaţiei (AEACE) respinge propunerea ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, referitoare la înlocuirea testelor naţionale cu tezele cu subiect unic, susţinând că ar fi fost făcută "cu un ton ultimativ".

2 afișări
Imaginea articolului Înlocuirea testelor naţionale cu tezele unice, criticată de AEACE

Înlocuirea testelor naţionale cu tezele unice, criticată de AEACE

"Cât voi fi eu ministru nu vor mai fi teste naţionale", a spus Adomniţei, criticat pentru această afirmaţie de către AEACE, dar şi pentru că secretarul de stat pentru Învăţământul Preuniversitar, Zvetlana Preoteasa, nu ar fi fost consultat în luarea acestei decizii.

Agenţia cere ministrului publicarea, în 24 de ore, prin intermediul mass-media, a Studiului de impact care a condus la această decizie, precum şi numele specialiştilor din minister care l-au elaborat.

"Lipsa acestui document esenţial a generat deja reacţii negative în sistem şi opinia publică. Riscăm să începem noul an şcolar sub semnul haosului şi amatorismului pedagogic", afirmă AEACE.

Joi, Ordinul ministrului privind implementarea deciziei nu era semnat, spune sursa citată, care a adăugat că "mai este timp pentru anularea propunerii, în faţa unor argumente pe care, alături de opinia publică, specialişti şi sindicate sunt gata să le ofere, daca va fi cazul".

Accesul elevilor în clasa a IX-a se va face, din anul şcolar viitor, în funcţie de mediile obţinute la cele trei sau patru - în cazul minorităţilor - teze cu subiect unic, susţinute semestrial, în anul şcolar 2007-2008, de către elevii din clasa a VIII-a şi de media generală a claselor V-VIII.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici