INML, despre cazul Caracal: Analizele ADN continuă, chiar dacă oasele sunt în stare avansată de degradare

Directorul INML, George Curcă, anunţă că rapoartele transmise DIICOT în cazul Caracal sunt preliminare deoarece expertiza continuă pe rămăşiţele identificate şi subliniază că toate oasele sunt în curs de reanalizare, chiar dacă sunt în stare avansată de degradare.

1296 afișări
Imaginea articolului INML, despre cazul Caracal: Analizele ADN continuă, chiar dacă oasele sunt în stare avansată de degradare

INML, despre cazul Caracal: Analizele ADN continuă, chiar dacă oasele sunt în stare avansată de degradare

„La acest moment, INML „Mina Minovici” Bucureşti, prin experţii săi, la solicitarea organelor de urmărire penală, efectuează activităţi specifice de medicină legală în cazul mediatizat de la Caracal.
Contrar unor afirmaţii care au apărut în spaţiul public, INML Mina Minovici Bucureşti nu a emis comunicate, ci a intocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale”, se arată într-un mesaj transmis MEDIAFAX de directorul INML, George Curcă.

Potrivit sursei citate, datele medico-legale conţinute în aceste rapoarte de expertiză au valoare ştiinţifică şi constituie elemente probatorii puse la dispoziţia anchetatorilor.

„Este important de subliniat faptul că cercetările medico-legale care se întreprind în astfel de cazuri sunt complexe şi necesită timp. Faţă de acest aspect, arătăm faptul că rapoartele de expertiză ce au fost întocmite şi comunicate organelor de urmărire penală până la momentul actual sunt preliminare, întrucât rezultatele obţinute sunt parţiale”, mai atrage atenţia şeful INML.

Totodată, pentru date medico-legale complete, specialiştii INML continuă cu expertiza medico-legală şi cu alte activităţi de laborator antropologice şi genetice.

„În acest sens, se continuă efectuarea testelor şi procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase. Totodată, pentru a completa datele medico-legale în interesul justiţiei, se desfăşoară un proces de reeşantionare şi de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziţie este în stare avansată de degradare”, mai arată Curcă.

Specialiştii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure, în cazul Caracal, deoarece erau într-o stare de calcinare excesivă, a informat, sâmbătă, DIICOT.

Procurorii au retrimis INML dispoziţie de refacere a analizei.

Taguri:
inml,
adn,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici