INML: Nu ştim încă ce a determinat tulburarea de ritm cardiac la Ramona Cîciu

Legiştii nu au identificat la prima examinare care ar putea fi cauza ce a dus la tulburarea de ritm cardiac constatată de echipajul SMURD în cazul Ramonei Cîciu, însă investigaţiile continuă cu analiza la microscop a inimii, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX directorul INML, Dan Dermengiu.

71 afișări
Imaginea articolului INML: Nu ştim încă ce a determinat tulburarea de ritm cardiac la Ramona Cîciu

INML: Nu ştim încă ce a determinat tulburarea de ritm cardiac la Ramona Cîciu

"Prima analiză nu indică un infarct şi nici leziuni la nivelul vaselor de sânge. Nu ştim ce a determinat fibrilaţia ventriculară constatată de SMURD. După ce cordul va fi ţinut 24 de ore în formol, vom analiza sub microscop mai multe zone ale acestuia. Investigaţiile ar putea dura o săptămână. Din păcate, chiar dacă funcţionează cordul, leziunile produse la nivelul creierului din cauza lipsei de oxigen sunt ireversibile", a spus directorul Institutului Naţional de Medicină Legală (INML), profesorul Dan Dermengiu.

Ramona Cîciu a decedat, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), unde fusese internat în 9 martie, în comă profundă, după ce i s-a făcut rău la serviciu.

Medicii de la SUUB au stabilit drept cauză a decesului acesteia suspiciunea de miocardită, adică inflamarea muşchiului inimii, dar concluzia finală va aparţine Institutului Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici".

Încă de la început, medicii au fost rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale femeii, având în vedere că aceasta şi-a pierdut cunoştinţa la serviciu şi a rămas în această stare mai mult de cinci minute, după care a intrat în comă profundă.

Procurorii Parchetului Judecătoriei sectorului 6 Bucureşti s-au autosesizat şi fac cercetări cu privire la respectarea securităţii şi sănătăţii în muncă în cazul Ramonei Cîciu.

De asemenea, inspectorii de muncă bucureşteni au început, luni, verificările pentru a stabili cât timp se lucrează în compania unde lucra Ramona Cîciu, în acest sens fiind luate declaraţii de la angajaţi.

Şi compania Ipsos Interactive Services, unde Ramona Cîciu lucra ca programator, a făcut o anchetă în acest caz, urmând să trimită un raport la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici