INML: Oasele presupuse a fi ale Elodiei sunt de porc

Oasele găsite în apropierea staţiunii prahovene Breaza, unde un martor a spus că l-ar fi văzut, anul trecut, pe soţul Elodiei Ghinescu, poliţistul Cristian Cioacă - principal suspect în dispariţia femeii - s-au dovedit a fi de porc, potrivit Institutului Naţional de Medicină Legală.

174 afișări
Imaginea articolului INML: Oasele presupuse a fi ale Elodiei sunt de porc

INML: Oasele presupuse a fi ale Elodiei sunt de porc (Imagine: www.protv.ro)

Oasele au fost analizate de medicii legişti care au constat că acestea sunt, de fapt, oase de porc, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) ''Mina Minovici'', profesorul Dan Dermengiu.

Rămăşiţele au fost găsite la începutul săptămânii, când subofiţeri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova au participat, la solicitarea procurorului care se ocupă de cazul Elodiei Ghinescu, la o căutare în apropierea staţiunii prahovene Breaza, într-o râpă din localitatea Talea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, căpitan Leonard Dragomirescu, 21 de reprezentanţi ai IPJ Prahova, printre care 20 de subofiţeri şi un ofiţer, însoţiţi de un câine special dresat, au participat, marţi, la o acţiune de căutare a cadavrului Elodiei Ghinescu, în localitatea Talea, în apropierea staţiunii prahovene Breaza.

Acţiunea a avut loc la solicitarea procurorului de caz şi s-a desfăşurat, timp de trei ore, între 10.30 şi 13.30, într-o râpă din această localitate.

Căpitanul Leonard Dragomirescu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că jandarmii care au participat la căutări nu au găsit nimic relevant pentru acest caz.

Surse judiciare susţin că acţiunea de căutare a fost făcută ca urmare a declaraţiei unui martor, care a susţinut că în 31 august anul trecut, soţul Elodiei Ghinescu, poliţistul Cristian Cioacă - principal suspect în dispariţia femeii -, a fost văzut în zona Breaza. Informaţia a fost coroborată şi cu alte indicii, astfel că anchetatorii au descins în acestă zonă, unde, marţi, au fost găsite oase, posibil de animale, care au fost trimise legiştilor pentru expertiză.

Acţiunea de marţi este a doua în cazul Elodia Ghinescu desfăşurată în judeţul Prahova. În data de 14 noiembrie 2007 poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, împreună cu jandarmi prahoveni, au efectuat căutări şi scotociri în zona staţiunii Sinaia, pe traseul Sinaia - Cota 1000, au verificat zona împădurită care delimitează DN 71, pe ambele părţi ale carosabilului, situată între oraşul Sinaia şi Cota 1000, de la intersecţia DN 71 cu Calea Codrului până la limita cu judeţul Dâmboviţa.

Avocata Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) a dispărut de acasă în data de 30 august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii în 5 septembrie.

Anchetatorii braşoveni au luat în calcul varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind soţul femeii, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

După o lună, în septembrie 2007, Cioacă a fost acuzat de uciderea soţiei sale, însă în lipsa cadavrului magistraţii instanţei supreme nu au emis un mandat de arestare preventivă, dar au acceptat argumentele Parchetului în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici