Înscrierea copiilor în clasa întâi începe miercuri

Înscrierea copiilor în clasa întâi începe miercuri, fiind interzise susţinerea altor teste decât cele prevăzute de regulament, precum şi perceperea unor taxe sau sponsorizări de la părinţi, anunţă Inspectoratul General al Municpiului Bucureşti (ISMB).

182 afișări
Imaginea articolului Înscrierea copiilor în clasa întâi  începe miercuri

Înscrierea copiilor în clasa întâi începe miercuri (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit ISMB, în clasa întâi vor fi înscrişi copiii care vor împlini vârsta de şase ani până la data începerii anului şcolar 2009 /2010, putând fi admişi şi cei care împlinesc această vârstă până la sfârşitul anului în curs, dar la cererea scrisă a părintelui, tutorelui sau a susţinătorilor legali şi în condiţiile în care dezvoltarea lor psiho-somatică este corespunzătoare.

La înscriere au prioritate copiii care locuiesc în apropierea şcolii. În limita locurilor disponibile, pot fi primiţi şi elevii care au domiciliul în afara circumscripţiei şcolare, cu aprobarea Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ.

Înscrierea copiilor în clasa întâi se va realiza până la data de 1 mai, a precizat inspectorul general şcolar Victor Stelian Fedorca, această dată nefiind însă un termen limită. Înscrierile se pot face în funcţie de solicitările părintelui sau ale tutorelui şi, respectiv, de locurile disponibile.

Pentru asigurarea transparanţei înscrierilorI, fiecare unitate şcolară va afişa, până la data de 16 martie, numărul de clase disponibil, în conformitate cu Planul de şcolarizare, iar săptămânal, situaţia înscrierilor în unitatea de învăţământ. Conform Proiectului Planului de Şcolarizare, pentru anul şcolar 2009/2010, pentru clasa I în Municipiul Bucureşti, vor funcţiona 524 clase cu 13.100 locuri.

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) a transmis o notificare inspectoratelor şcolare judeţene care trebuie să informeze părinţii cu privire la necesitatea înscrierii copiilor în clasa I, pe cât posibil, până la data de 1 mai 2009. MECI intenţionează să stabilească numărul de elevi care vor începe şcoala în septembrie 2009, pentru a putea identifica necesarul real de posturi disponibile pentru mişcarea personalului didactic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici