Înscrierea în şcoli şi grădiniţe, cu aviz de la medicul de familie, fără analize medicale

Ministerele Sănătăţii şi Educaţiei pregătesc un ordin comun care va stabili că şcolile şi grădiniţele nu vor mai solicita analize bacteriologice pentru intrarea copiilor în colectivitate, ci doar adeverinţă de la medicul de familie, a declarat miercuri secretarul de stat Dorel Săndesc.

4938 afișări
Imaginea articolului Înscrierea în şcoli şi grădiniţe, cu aviz de la medicul de familie, fără analize medicale

Înscrierea în şcoli şi grădiniţe, cu aviz de la medicul de familie, fără analize medicale (Foto: Shutterstock)

"Pregătim un ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei pentru a prezenta explicit condiţiile medicale necesare înscrierii copiilor în unităţile de învăţământ, la începutul anului şcolar. Începând din anul şcolar 2015-2016, elevii vor prezenta o adeverinţă de la medicul de familie prin care se atestă faptul că respectivul copil sau elev este clinic sănătos şi nu suferă de o boală contagioasă", a spus Dorel Săndesc.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii a precizat că, de fapt, nici actualele reglementări nu obligau la efectuarea exudatului faringian sau al coproculturii, însă, într-un vechi obicei, care datează de mulţi ani în urmă, multe unităţi de învăţământ mai solicită, obligatoriu, prezentarea acestor analize bacteriologice.

În cazul în care medicul de familie consideră necesară realizarea acestor analize, întrucât suspectează o anumită boală, cu certitudine acesta va trimite copilul să facă analizele bacteorologice, după care va putea elibera avizul medical pentru intrarea în colectivitate, a adăugat Săndesc.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici