Inspecţia Judiciară o trimite la judecata CSM pe procuroarea care a acţionat în cazul Sorina

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Maria Antoaneta Piţurcă, procurorul care a intervenit în cazul din Baia de Aramă, când ar fi bruscat-o pe Sorina cu prilejul percheziţiilor domiciliare din luna iunie a acestui an.

1067 afișări
Imaginea articolului Inspecţia Judiciară o trimite la judecata CSM pe procuroarea care a acţionat în cazul Sorina

Inspecţia Judiciară o trimite la judecata CSM pe procuroarea care a acţionat în cazul Sorina

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Piţurcă Maria Antoaneta, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu şi exercitarea funcţiei cu rea-credinţă …dacă fapta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni”, se arată într-un comunicat de presă al Inspecţiei Judiciare.

Potrivit inspectorilor, procurorul Piţurcă în data de 21 iunie, cu prilejul percheziţiilor domiciliare, a agresat fizic şi psihic minora de 8 ani „prin târârea efectivă a acesteia pe asfalt, de la domiciliul asistenţilor maternali şi până la maşina organelor judiciare, în condiţiile în care aceasta s-a opus luării sale cu forţa, plângând şi ţipând”.

Acestea întrunesc elementele constitutive ale abaterii disciplinare, spune Inspecţia Judiciară.

„A rezultat totodată că procurorul Piţurcă Maria Antoaneta, în cadrul instrumentării unei cauze penale, a efectuat o percheziţie domiciliară autorizată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în vederea ridicării de bunuri şi înscrisuri, cu încălcarea gravă a unor dispoziţii procedurale şi cu depăşirea cadrului legal stabilit de instanţă, procedând la preluarea minorei din locuinţa fostei asistente maternale şi încredinţarea acesteia părinţilor adoptivi sub pretextul ca aceasta să fie dusă la IML Craiova pentru a fi supusă unei examinări medicale dispuse de procuror şi pusă în executare fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de dispoziţiile Codului de procedură penală, fapte ce întrunesc elementele constitutive ale abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. t) teza I”, se mai arată în sursa citată.

Acţiunea a fost înaintată Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii.

Sorina a părăsit deja România, împreună cu familia adoptivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici