Inspecţia Muncii verifică toate unităţile de prelucrare a ţiţeiului din ţară. Măsura a fost luată după explozia produsă la rafinăria Petromidia

Inspecţia Muncii va iniţia, începând cu data de 29 august 2016, o acţiune de control în toate unităţile de prelucrare a ţiţeiului din ţară, măsura venind după explozia produsă la rafinăria Petromidia din Năvodari, potrivit unui comunicat de presă al Inspecţiei Muncii remis MEDIAFAX.

697 afișări
Imaginea articolului Inspecţia Muncii verifică toate unităţile de prelucrare a ţiţeiului din ţară. Măsura a fost luată după explozia produsă la rafinăria Petromidia

Inspecţia Muncii verifică toate unităţile de prelucrare a ţiţeiului din ţară. Măsura a fost luată după explozia produsă la rafinăria Petromidia (Imagine:Adrian Boioglu/ Arhiva Mediafax Foto)

Conducerea Inspecţiei Muncii a anunţat că a instituit o comisie din care fac parte inspectori de specialitate, pentru a cerceta cauzele producerii incendiului care a avut loc la rafinăria Petromidia din Năvodari.

"Aceştia vor verifica dacă au fost încălcate reglementările legale, vor stabili cine poartă răspunderea pentru producerea accidentului, măsurile care se impun în vederea prevenirii altor situaţii similare şi, de asemenea, au sarcina de a determina caracterul accidentului, în conformitate cu prevederile Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 319/2006, aprobate prin H.G. nr. 1425/2006, cu modificările şi completările ulterioare", se arată într-un comunicat de presă al Inspecţiei Muncii.

Totodată, Inspecţia Muncii a anunţat că va iniţia, începând cu data de 29 august 2016, o acţiune de control în toate unităţile de prelucrare a ţiţeiului din ţară.

Parchetul Curţii de Apel Constanţa a preluat dosarul referitor la explozia produsă luni la Rafinăria Petromidia din Năvodari, acuzaţiile fiind de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Un bărbat în vârstă de 48 de ani, cu arsuri pe aproape toată suprafaţa corpului, rănit în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia din Năvodari, a murit, marţi dimineaţă, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucureşti. Alţi trei răniţi sunt internaţi în continuare în unităţile spitaliceşti din Capitală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici