Inspectoratul Şcolar Bucureşti: Înscrierea copiilor nou veniţi în grădiniţe începe luni

Înscrierea copiilor din Capitală nou veniţi în grădiniţe începe luni şi va avea mai multe etape, numărul locurilor disponibile fiind de aproximativ 12.000, a declarat, pentru MEDIAFAX, şeful Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Constantin Trăistaru.

1239 afișări
Imaginea articolului Inspectoratul Şcolar Bucureşti: Înscrierea copiilor nou veniţi în grădiniţe începe luni

Inspectoratul Şcolar Bucureşti: Înscrierea copiilor nou veniţi în grădiniţe începe luni (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit lui Trăistaru, cele 12.000 de locuri au rămas libere după reînscrierea copiiilor care frecventează deja o unitate de învăţământ preşcolar din Bucureşti.

În iunie va fi organizată a doua etapă, pentru copiii care nu vor fi înscrişi în etapa care începe luni, 28 aprilie.

ISMB precizează că înscrierile copiilor nou veniţi în sistem vor putea continua în iulie, în limita locurilor rămase libere.

Iniţial, înscrierea copiilor nou veniţi în grădiniţe era programată să înceapă în 23 aprilie, însă a fost amânată, în condiţiile în care data respectivă venea imediat după perioada Paştelui.

La sfârşitul lunii martie, şeful ISMB preciza, tot pentru MEDIAFAX, că peste 1.560 de grupe în grădiniţele din Capitală vor fi în anul şcolar 2014-2015, dintre care 84,76%, respectiv 1.329 de grupe, cu program prelungit.

"Estimăm că sunt 25.000 de copii ce pot fi reînscrişi. Totodată, fac precizarea că vom coborî vârsta de reînscriere spre 2,5 ani, din cauza lipsei creşelor. Părinţii cu copii sub trei ani ne-au cerut să înscriem copiii în grădiniţe, întrucât nu au cu cine să-i lase", a spus Trăistaru.

Şeful ISMB mai precizat atunci că, pentru anul şcolar 2014-2015, pot fi asigurate, în grădiniţele din Bucureşti, locuri pentru aproximativ 40.000 de copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici