Instalator suspect de leptospiroză, în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Un bărbat de 58 de ani, suspect de leptospiroză, este în stare gravă în secţia de ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. Bărbatul este de meserie instalator.

178 afișări
Imaginea articolului Instalator suspect de leptospiroză, în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Instalator suspect de leptospiroză, în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Bărbatul, de meserie instalator, a fost internat în cursul zilei de luni, iar analizele de laborator urmează să confirme diagnosticul.

„Pacientul a ajuns ieri la Spitalul de Boli Infecţioase, este într-o stare destul de gravă. După toate simptomele pe care le are, este leptospiroză. Urmează ca analizele de laborator să confirme diagnosticul. Bărbatul este într-o stare destul de gravă, are o insuficienţa hepato-renală destul de gravă, este internat în secţia de ATI", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Mihnea Hurmuzache.

Instalatorul este din Botoşani, are 58 de ani şi a fost transferat la Iaşi după ce medicii din Botoşani au bănuit că acesta are leptospiroză.

Potrivit medicului, boala este una profesională şi nu se transmite de la om la om.

Leptospiroza este o boală infecţioasă acută care se manifestă prin febră, intoxicaţie, cefalee, dureri musculare, mai ales la gambe, afectarea rinichilor, a ficatului, sistemului nervos şi cardiovascular. În general, sursa de infecţie o constituie şobolanii şi alte rozătoare.

 

Taguri:
leptospiroză,
spital,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici