Instanţa a anulat hotărârea CGMB privind suplimentarea autorizaţiilor pentru taxi

Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, anularea hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (HCGMB) prin care s-a suplimentat numărul de autorizaţii de taxi în Capitală, dispunând, totodată, suspendarea efectelor actului până la o soluţie definitivă.

173 afișări
Imaginea articolului Instanţa a anulat hotărârea CGMB privind suplimentarea autorizaţiilor pentru taxi

Instanţa a anulat hotărârea CGMB privind suplimentarea autorizaţiilor pentru taxi în Capitală

Un judecător al Secţiei de Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Bucureşti a admis, miercuri, acţiunea Camerei Taximetriştilor bucureşteni şi a dispus suspendarea HCGMB 374/2008, prin care s-a suplimentat numărul de autorizaţii de taxi cu 769 în Capitală, până la o soluţie irevocabilă.

De asemenea, instanţa a dispus anularea hotărârii Consiliului General. Sentinţa poate fi atacată cu recurs în 15 zile, la Curtea de Apel Bucureşti.

Aproximativ 400 de reprezentanţi ai firmelor de taximetrie din Bucureşti au protestat, marţi, în Piaţa Costituţiei, cerând închiderea şi desfiinţarea dispeceratelor firmelor de taxi din Ilfov care funcţionează ilegal pe raza municipiului Bucureşti.

Totodată, Camera Taximetriştilor Bucureşti şi-a arătat nemulţumirea faţă de Hotărârea CGMB 374/2008 privind atribuirea a 769 de autorizaţii pentru taximetriştii independenţi, susţinând că aceasta a fost adoptată fără a fi comunicate studiul, raportul sau orice alt proiect de hotărâre "ce ar fi putut avea importanţă pentru mediul de afaceri", potrivit Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

"Nu s-au respectat formele privind transparenţa decizională în adoptarea HCGMB 374/2008, ce înmulţeşte peste limita legală numărul de taxiuri pe muncipiul Bucureşti, urmând a avea mai multe taxiuri în oraş decât mijloace de transport RATB", spunea preşedintele Camerei Taximetriştilor Bucureşti, Vasile Ştefănescu, într-un comunicat de duminică.

În opinia reprezentanţilor Camerei Taximetriştilor Bucureşti, prin această decizie se "măreşte nelegal" numărul de autorizaţii pe Bucureşti cu 769, peste limita maximă legală de 8.500, "în prezent suprapopulându-se piaţa cu 1.769 de autorizaţii, eludand proporţia legală de patru taxiuri la 1.000 de locuitori".

Consilierii municipali au aprobat, la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, suplimentarea cu 769 a autorizaţiilor de taxi din Capitală, care vor fi acordate în principal celor aproximativ 300 de taximetrişti independenţi.

Potrivit proiectului, suplimentarea numărului de autorizaţii a avut în vedere faptul că cererea de transport în regim de taxi a crescut în urma dezvoltării turismului, a apariţiei unor centre comerciale, precum şi a creşterii numărului cetăţenilor străini care vin în Bucureşti în interes de serviciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici