Instanţa a dispus efectuarea unei noi expertize în cazul lui Victor Athanasie Stănculescu

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis, luni, efectuarea unei noi expertize medicale de către INML în cazul fostului general Victor Athanasie Stănculescu, următorul termen privind judecarea cererii de întrerupere a pedepsei acestuia fiind stabilit pentru 27 ianuarie.

37 afișări
Imaginea articolului Instanţa a dispus efectuarea unei noi expertize în cazul lui Victor Athanasie Stănculescu

Instanţa a dispus efectuarea unei noi expertize în cazul lui Victor Athanasie Stănculescu (Imagine: Mediafax Foto)

Instanţa militară a luat în discuţie cererea de întrerupere a executării pedepsei de 15 ani de închisoare la care a fost condamnat Victor Athanasie Stănculescu, după ce a primit raportul medico-legal privind starea de sănătate a acestuia, medicii relevând faptul că fostul general poate fi tratat în penitenciar.

La şedinţa de luni, Victor Athanasie Stănculescu a înaintat instanţei Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti un certificat medical emis în septembrie 2007 potrivit căruia suferă de leziuni cardiovasculare grave.

Stănculescu a cerut instanţei militare să ţină cont de acest certificat medical, sugerând că expertiza realizată de Institutul Naţional de Medicină Legală (INML), semnată de şase medici, între care un pneumolog, un psiholog, un neurolog şi doi medici de medicină internă, nu ar reda corect bolile de care suferă. Expertiza a fost contrasemnată de un preşedinte al Comisiei INML şi de un medic specialist al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Avocaţii lui Stănculescu au solicitat instanţei efectuarea unei noi expertize. Instanţa militară a admis cererea, urmând ca INML să efectueze o nouă expertiză medico-legală în cazul lui Stănculescu.

Totodată, Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis ca avocatul lui Stănculescu să pună la dispoziţia instanţei certificatul medical cu numărul 0055374 din 27 septembrie 2007, care ar atesta multiplele leziuni ale acestuia.

La şedinţa de judecată, în sală au putut fi văzuţi mai mulţi judecători militari, printre care şi Constantin Lucescu, unul dintre membrii completului care i-a judecat pe soţii Ceauşescu în decembrie 1989 şi din care a făcut parte şi Victor Athanasie Stănculescu.

Tot luni, instanţa militară va lua în discuţie şi cererea fostului general Mihai Chiţac de întrerupere a executării pedepsei de 15 ani de închisoare.

Medicii legişti au finalizat, marţea trecută, raportul privind investigaţiile medicale în cazul lui Victor Athanasie Stănculescu, fost prim-adjunct al ministrului Apărării în decembrie '89 şi Mihai Chiţac, fost comandant al trupelor chimice şi şeful Garnizoanei Bucureşti.

Potrivit expertizei, foştii generali Victor Atanasie Stănculescu şi Mihai Chiţac - condamnaţi la câte 15 ani de detenţie pentru reprimarea manifestanţilor din decembrie 1989, de la Timişoara - au mai multe afecţiuni care pot fi tratate în cadrul reţelei sanitare a ANP, cu respectarea indicaţiilor terapeutice.

Citeşte şi:

EXCLUSIV: Generalii Stănculescu şi Chiţac pot fi trataţi în reţeaua sanitară a ANP

Chiţac şi Stănculescu rămân cu condamnările de 15 ani de închisoare

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici