Instanţa supremă a amânat recursul în dosarul Foresta Nehoiu

Instanţa l-a achitat pe Omar Hayssam în dosarul Foresta Nehoiu pentru că fapta pentru care a fost acuzat iniţial, bancruta frauduloasă, a fost abrogată, iar legile nu prevăd infracţiuni de natura celor pentru care sirianul a fost trimis în judecată.

26 afișări
Imaginea articolului Instanţa supremă a amânat recursul în dosarul Foresta Nehoiu

Instanţa supremă a amânat recursul în dosarul Foresta Nehoiu

"Curtea constată că fapta de bancrută frauduloasă pentru care inculpaţii sunt acuzaţi nu poate fi încadrată în tiparele unei alte legi penale în vigoare, pentru a se putea antrena răspunderea penală a acestora", se arată în motivarea deciziei prin care Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat pe Hayssam.

În 9 iulie, Omar Hayssam, alături de alte patru persoane inculpate în dosarul Foresta Nehoiu, au fost achitate, de către Curtea de Apel Bucureşti, iar procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au făcut recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Joi, instanţa supremă a amânat, pentru 12 decembrie, judecarea recursului, după ce avocaţii au invocat mai multe vicii procedurale.

Omar Hayssam este dat în urmărire internaţională, el fiind condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 20 de ani de detenţie, pentru implicarea în răpirea a trei jurnalişti la Bagdad. Fuga lui Hayssam a generat demisiile a trei şefi de servicii secrete şi a procurorului general al României, Ilie Botoş. Complicele sirianului, irakianul Mohammad Munaf, a fost condamnat în primă instanţă, la Bagdad, la pedeapsa capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici