Institutul Cantacuzino, acreditat de OMS să confirme virusul gripal pentru nouă ţări din regiune

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a acreditat Institutul Cantacuzino pentru a confirma noul tip de gripă, atât la nivel naţional, cât şi regional pentru nouă ţări din Pactul de Stabilitate, respectiv Albania, Moldova, Croaţia, Serbia, Macedonia, Muntenegru, Belarus, Bulgaria şi Bosnia.

32 afișări
Imaginea articolului Institutul Cantacuzino, acreditat de OMS să confirme virusul gripal pentru nouă ţări din regiune

Institutul Cantacuzino, acreditat de OMS să confirme virusul gripal pentru nouă ţări din regiune (Imagine: Mediafax Foto)

Toate testele care vor fi făcute la Institutul Cantacuzino sunt gratuite, aşa cum şi cele efectuate la Laboratorul din Londra sunt gratuite, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

Până acum, la Londra au fost trimise trei probe pentru cazurile identificate în România, iar Loaboratorul de acolo va stabili tulpina virusului izolat, a mai spus Bazac.

Ministrul a declarat că, până în prezent, au fost primite deja probe din Albania, Moldova şi mai sunt aşteptate, joi, altele din Croaţia şi Serbia.

Comitetul de Coodonare al Ministerului Sănătăţii a stabilit, joi dimineaţă, ca începând din 28 mai, Institutul "Matei Balş" va intra într-un sistem special de pază asigurată de Jandarmerie aşa cum a fost prevăzut în planul de pandemie aprobat de Guvernul României.

Bazac a precizat că România nu este în carantină şi că, niciodată, nicio persoană nu poate fi obligată să rămână internată sau să se prezinte la medic de fiecare dată fiind informată în legătură cu riscurile pe care şi le asumă în cazul în care ar amâna prezentarea la doctor, în condiţiile în care are simptome specifice pentru noul tip de gripă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici