Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi ar putea fi refăcut cu bani de la Guvern

Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, afectat de incendiu, ar putea fi refăcut cu bani de la Guvern, discuţii fiind purtate, vineri, de preşedintele CJ Iaşi, Maricel Popa, de managerul Institutului, prof.dr. Grigore Tinică, cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

197 afișări
Imaginea articolului Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi ar putea fi refăcut cu bani de la Guvern

Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi ar putea fi refăcut cu bani de la Guvern

Şeful CJ Iaşi şi managerul Institutului de Boli Cardiovasculare s-au întâlnit vineri cu premierul României şi ministrul Sănătăţii, aceştia discutând despre clădirea afectată de incendiul din noaptea de marţi spre miercuri.

„S-a găsit o soluţie în ceea ce priveşte bolnavii cu infarct, pentru a putea fi primiţi şi trataţi încă de mâine (sâmbătă - n.r.). Se vor amenaja urgent încăperi în care actul medical să se poată desfăşura. Am discutat astăzi problema cu premierul şi ministrul Sănătăţii şi avem asigurări că Institutul de Cardiologie din Iaşi va primi finanţare prin ordonanţă de urgenţă în vederea refacerii după incendiu. S-au înaintat mai multe variante şi considerăm că ar fi nevoie de aproape zece milioane de euro, sumă pe care Ministerul Sănătăţii a luat-o deja în calcul, iar, în zilele viitoare, se va decide, de comun acord, care este cea mai bună dintre soluţiile prezentate astăzi. Oricum ar fi, unitatea medicală trebuie să funcţioneze chiar şi în această situaţie de avarie. Am stabilit deja discuţii şi cu Ministerul de Finanţe, deoarece Moldova nu poate rămâne fără institut de boli cardiovasculare”, a spus vineri Maricel Popa, după discuţiile de la Guvern.

În noaptea de marţi spre miercuri, un incendiu puternic a izbucnit la etajul al şaselea al Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi. În cadrul intervenţiei, pompierii au mutat 18 pacienţi, dintre care unul a murit ulterior, dar fără o legătură cu acest incident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici