Institutul Fundeni va avea în premieră compartiment de recuperare medicală şi pretransplant medular

Institutul Clinic Fundeni va avea din toamnă, în premieră, un compartiment de recuperare medicală, unul de pretransplant medular, de primiri urgenţe, un amplu spaţiu pentru internări şi consultaţii pentru bolnavi cronici, precum şi un staţionar pentru aparţinători, a declarat managerul Carmen Orban.

483 afișări
Imaginea articolului Institutul Fundeni va avea în premieră compartiment de recuperare medicală şi pretransplant medular

Institutul Fundeni va avea în premieră compartiment de recuperare medicală şi pretransplant medular

"Începând de marţi, Institutul Clinic Fundeni a demarat lucrări de reamenajare şi reabilitare care vizează mai multe secţii aparţinând clădirii A, unde sunt acum clinicile de urologie, chirurgie, neurologie, pediatrie, pentru că această clădire a fost consolidată. În acest spaţiu vom organiza, pentru prima dată în spital, un centru de recuperare medicală. De asemenea, vom amenaja şi un centru de pretransplant medular şi vom reabilita toate spaţiile destinate neurologiei. Dar, foarte important, vom crea un Compartiment pentru Primiri Urgenţe, iar separat, un spaţiu amplu pentru internări bolnavi cronici, cu spaţii separate pentru fiecare secţie, până acum internările fiind undeva în subsolul clădirii", a declarat pentru MEDIAFAX managerul Institutului Clinic Fundeni, Carmen Orban.

Managerul Institutului Clinic Fundeni a precizat că va fi organizat şi un staţionar mare pentru aparţinători. În cadrul aceluiaşi proiect, vor fi reamenajate căile de acces în unitatea medicală şi aleile, dar vor fi amenajate şi mai multe spaţii de parcare, iar în curtea unităţii sanitare vor fi montate bănci.

"În aceste condiţii, siguranţa pacienţilor rămâne prioritate pentru conducerea Institutului, de aceea circuitele funcţionale sunt regândite, pentru a asigura buna desfăşurare a actului medical. În acest sens, pe durata lucrărilor se va limita accesul cu autoturismul în incinta Institutului Clinic Fundeni pentru vizitatori, studenţi, reprezentanţi medicali şi se va interzice traversarea incintei ICF fără un scop medical", a mai spus Carmen Orban.

Ea a adăugat că va fi permis accesul auto pentru ambulanţe, personalul medical, pacienţi, furnizori de medicamente şi materiale sanitare.

"Autoturismelor cu pacienţi le este permis accesul până la camerele de gardă, după care sunt direcţionate către exteriorul Institutului", a mai spus Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici