Institutul Oncologic Bucureşti: Avem tratamente noi pentru cancer care nu sunt decontate de CNAS, deşi au fost înregistrate

Medicii oncologi români tratează pacienţii cu aceleaşi medicamente utilizate în clinicile similare din Viena, Franţa sau Turcia cu excepţia câtorva produse noi, care nu sunt decontate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, deşi au fost înregistrate în România.

3087 afișări
Imaginea articolului Institutul Oncologic Bucureşti: Avem tratamente noi pentru cancer care nu sunt decontate de CNAS, deşi au fost înregistrate

Institutul Oncologic Bucureşti: Avem tratamente noi pentru cancer care nu sunt decontate de CNAS, deşi au fost înregistrate (Imagine: Shutterstock)

"Şi la noi sunt utilizate tratamente noi, terapiile ţintite, de exemplu, în cancer de sân matastatic, în cancerul colorectal. Supravieţuirea bolnavilor cu astfel de boli grave a crescut tocmai prin utilizarea terapiilor ţintite. În spital sunt folosite pe lângă tratamentele molecular ţintite, tehnicile moderne de iradiere şi procedeele chirurgicale inovatoare pentru tratamentul pacienţilor cu cancer pulmonar, cu cancer mamar, al colului uterin şi cancerele tubului digestiv", a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, managerul Institutului Oncologic Bucureşti (IOB), prof dr Rodica Anghel, după deschiderea lucrărilor Zilele Medicale ale Institutului Oncologic "Prof.Dr.Alex.Trestioreanu" şi a Conferinţei Societăţii Române de Radioterapie.

Potrivit medicului, în România, nu toate moleculele noi au intrat în terapie, întrucât nu sunt încă decontate de către CNAS.

"Din păcate nu toate moleculele noi înregisterate în România sunt decontate de către casă. Din acest motiv, cel puţin două noi tratamente nu pot fi încă utilizate la noi în cancerul metastazic de sân şi colorectal", a adăugat prof. Anghel.

Managerul IOB mai spune că unii dintre pacienţi merg la Viena, în Franţa sau în Turcia pentru a doua opinie, cei mai mulţi revenind în România pentru tratament.

La manifestările IOB participă la sesiunea de cancer pulmonar, profesor Thomas Brodowicz şi prof. Walter Klepetko, de la Univeristatea din Viena, iar la sesiunea dedicată tehnicilor moderne de iradiere prof. Kayihan Engin din Turcia.

În cadrul sesiunii alocate tratamentelor molecular ţintite a fost invitat prof. Cristoph Zielinski, care va ţine o prelegere legată de tratamentul modern cu anticorpi monoclonali, a mai spus managerul IOB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici