Instrumentar ruginit, vechi de 20 de ani, pereţi scorojiţi şi aparate defecte la Spitalul Târgu Mureş FOTO

  • Chiuvetă din tablă de alamă ruginită, o improvizaţie în care se aruncă ilegal sânge contaminat, aparate de sterilizare defecte, instrumentar ruginit şi pereţi scorojiţi sunt descoperite într-o sală de operaţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.
  • Deputatul susţine că procedurile de dezinfecţie nu sunt respectate, iar pacienţii sunt introduşi în sală „ca în abator”.
  • Ungureanu l-a acuzat pe managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş, Claudiu Puiac, că este „este o tămâie de partid”.
1527 afișări
Imaginea articolului Instrumentar ruginit, vechi de 20 de ani, pereţi scorojiţi şi aparate defecte la Spitalul Târgu Mureş FOTO

Instrumentar ruginit, vechi de 20 de ani la Spitalul Târgu Mureş FOTO: Emanuel Ungureanu/Facebook

Deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, spune că la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş este „dezastru”, fiind evident că se încalcă norme de igienă minimale şi mai multe ordine de ministru.

Acesta susţine că procedurile de dezinfecţie nu sunt respectate, iar pacienţii sunt introduşi în sală „ca în abator, unul după celălalt, fără să se ţină cont de nevoia de a curăţa suprafeţele contaminate”.

„Aşa arată sala de Ortopedie-Traumatologie din interiorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş. Infecţiile nosocomiale sunt în floare în această secţie”, a scris Ungureanu pe Facebook.

Acesta acuză că instrumentele cu care se operează au peste 20 de ani vechime, dar şi mai grav este faptul că se resterilizează şi de 15-20 de ori materiale de unică folosinţă cum ar fi cauterele şi sistemele de aspiraţie.

Deputatul a precizat că pereţii sălii de operaţie sunt scorojiţi, spaţiile de depozitate ale materialelor sanitare sunt înguste şi dezorganizate, mopurile agăţate pe perete sunt brand de spital românesc, instrumentarul este vechi şi ruginit, iar în sala de operaţii este şi o chiuvetă din tablă de alamă ruginită, o improvizaţie unde se aruncă ilegal sângele contaminat după operaţii.

„Secţia de Ortopedie-Traumatologie este raiul şpăgilor şi şeful acestei maşinării de făcut bani este doctorul Tiberiu Băţagă. Despre modul în care formează un clan, împreună cu soţia sa, şefa secţiei de Gastroenterologie, am mai vorbit acum câteva zile”, a arătat Ungureanu.

Acesta l-a acuzat pe Vasile Cepoi, şeful  Autoritatăţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), care a emis acreditarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, că a evitat să vadă acel spaţiu pentru că i s-a comunicat de la partid că trebuie să „închidă ochii şi i-a închis”.

„Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Managementul Calităţii în Sănătate nu au intrat în această sală de operaţie şi au evitat să mai intre în altă sală. Ce contează pericolul la care sunt expuşi deopotrivă bolnavii şi personalul care lucrează în acest coteţ? Şpaga să vină”, a mai scris deputatul.

                      

Ungureanu l-a acuzat şi pe managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş, Claudiu Puiac, că este „este o tămâie de partid care nu şi-a propus să deranjeze niciun clan din spital de teama pierderii scaunului călduţ de sub fund”.

Managerul Claudiu Puiac a declarat sâmbătă pentru MEDIAFAX că îl invită pe Emanuel Ungureanu la o discuţie oficială, dacă doreşte să afle problemele cu care se confruntă spitalul din Târgu Mureş.

„Altceva nu am de comentat. Mi se pare normal ca întâi să port o discuţie cu domnul deputat”, a spus Puiac.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici