Interesul românilor pentru vaccinare scade, la fel şi numărul celor aflaţi pe listele de aşteptare

  • Scade numărul persoanelor aflate pe listele de aşteptare pentru vaccinare
  • Sunt peste 65.000 de locuri libere la vaccinarea cu Astrazeneca
  • Astăzi sunt aşteptaţi aproximativ 6.800 de persoane la rapelul cu Astrazeneca
  • Premierul Florin Cîţu este optimist în privinţa evoluţiei campaniei de vaccinare
22909 afișări
Imaginea articolului Interesul românilor pentru vaccinare scade, la fel şi numărul celor aflaţi pe listele de aşteptare

Interesul românilor pentru vaccinare scade, la fel şi numărul celor aflaţi pe listele de aşteptare

Scade interesul pentru vaccinare. Dacă până acum aveam în mod constant peste 700.000 de persoane pe listele de aşteptare, numărul a început să scadă.

Acum avem mai puţin de 600.000 de doritori pe listele de aşteptare. Dintre aceştia, 500.000 aşteaptă să se vaccineze cu Pfizer, 25.000 cu Moderna şi 8.500 cu AstraZeneca.

De asemena, sunt peste 65.00 locuri disponibile în centrele în care se administrează AstraZeneca.

Multe persoane au început să renunţe din cauza reacţiilor adverse apărute la vaccinarea cu AstraZeneca. Iar săptămâna trecută erau în jur de 3.000 oameni vaccinaţi zilnic cu vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford.

Autorităţile încearcă să convingă populaţia să se vaccineze şi spun că beneficiile depăşesc riscurile, dar nu avem o campanie de comunicare coerenta.

Premierul Florin Cîţu este, însă, optimist. „Campania de vaccinare merge foate bine în acest moment. În Romania legislaţia în vigoare permite tuturor oamenilor să se vaccineze. Avem doze. Trebuie ca românii să se vaccineze. Nu cred că există o piedica pentru a se vaccina cineva în România, doar să dorească românii să se vaccineze”, a transmis premierul pe Facebook.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici