Internarea pacienţilor în stare critică devine obligatorie începând de luni

Internarea pacienţilor în stare critică devine obligatorie începând de luni, prin intrarea în vigoare a ordinului MS care completează normele pentru conducerea, organizarea şi funcţionarea unităţilor şi a compartimentelor de primiri urgenţe, a anunţat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

29 afișări
Imaginea articolului Internarea pacienţilor în stare critică devine obligatorie începând de luni

Internarea pacienţilor în stare critică devine obligatorie începând de luni (Imagine: Mediafax Foto)

"Vă reamintesc că, pe 10 februarie, am stabilit o serie de măsuri alături de managerii şi directorii medicali ai principalelor spitale de urgenţă din ţară. Acestea vizau soluţii pentru reducerea aglomerării în unităţile de primiri urgenţe şi reglementarea mai clară a relaţiei între medicii din UPU şi medicii de gardă din alte secţii privind consulturile de specialitate şi internarea pacienţilor. Măsurile stabilite au fost supuse dezbaterii publice, iar termenul pentru primirea de sugestii s-a încheiat. Ministerul nu a primit niciun fel de recomandări. Voi lua acest lucru ca un fapt pozitiv şi mă simt îndreptăţit să cred că măsurile sunt agreate şi acceptate. În consecinţă, ele devin ordin şi intră în vigoare. O parte dintre prevederi sunt imediat aplicabile", a precizat demnitarul.

El a mai spus că principalele măsuri prevăzute vizează internarea obligatorie, crearea unui salon de observaţie, alocarea de minim cinci la sută din numărul de paturi ale spitalului la intrarea în garda, pentru necesităţile UPU, precum şi înfiinţarea, la Bucureşti, în 60 de zile, a unui dispecerat unic pentru locurile libere din spitalele de urgenţă.

Astfel, potrivit ministrului Sănătăţii, internarea pacienţilor în stare critică este obligatorie începând de luni. Dacă starea pacientului necesită abordare pluridisciplinară şi niciunul dintre medici nu doreşte internarea în secţia respectivă, medicul de gardă de la UPU decide internarea obligatorie.

Dacă nu sunt locuri libere în secţia de profil în care se consideră necesară internarea, pacientul va fi internat într-o secţie înrudită, până la eliberarea unui loc.

De asemenea, în situaţii excepţionale, pacientul poate fi internat cu acordul medicului-şef de la UPU şi a conducerii spitalului.

Pacienţii cu politraumatisme vor fi internaţi obligatoriu, în primele 24 de ore, în secţiile de chirurgie generală sau, prin acestea, la Anestezie Terapie Intensivă (ATI).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici