Intervenţie a jandarmilor pentru salvarea unor tineri refugiaţi pe o schelă din cauza urşilor

Doi turişti bucureşteni care se plimbau, luni seară, pe Muntele Tâmpa din Braşov au fost nevoiţi să se urce pe o schelă metalică şi să cheme ajutoare după ce s-au întâlnit cu câţiva urşi, pentru salvarea celor doi intervenind jandarmii montani.

29 afișări
Imaginea articolului Intervenţie a jandarmilor pentru salvarea unor tineri refugiaţi pe o schelă din cauza urşilor

Intervenţie a jandarmilor pentru salvarea unor tineri refugiaţi pe o schelă din cauza urşilor (Imagine: Mediafax Foto)

Cătălin Pantea, în vârstă de 35 de ani şi Cornelia Bunea, de 30 de ani, se plimbau pe Tâmpa, luni seară, în jurul orei 21.00, când în zona Belvedere le-au apărut în cale câţiva urşi. Tinerii s-au căţărat pe o schelă metalică pentru a scăpa de animale şi au apelat de pe telefonul mobil serviciul de urgenţă 112 pentru a cere ajutor.

"Tinerii coborau pe Tâmpa şi în zona Şaua Tâmpei s-au întâlnit cu urşii. Ei spun că au văzut doi urşi şi că l-ar fi auzit şi pe al treilea. O echipă a Jandarmeriei mobile a intervenit şi i-a coborât pe cei doi în siguranţă de pe schelă. Nu au fost răniţi, dar au tras o sperietură groaznică”, a declarat, marţi, Ciprian Aldea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov.

Potrivit sursei citate, deşi urşii de pe Tâmpa sunt obişnuiţi cu oamenii comportamentul acestora poate fi imprevizibil, mai ales că acum se află în perioada împerecherii.

Aldea a precizat că turiştii nu trebuie să se abată de la traseele marcate şi mai ales să nu se plimbe în timpul serii prin pădure.

"În cazul în care se întâmplă să întâlnească ursul, turiştii ar trebui să facă multă gălăgie pentru a-l determina să plece. Noi avem patrule speciale în această zonă pentru astfel de urgenţe şi suntem dotaţi cu petarde pentru înlăturarea animalelor şi nu acţionăm niciodată pentru rănirea acestora", a adăugat Aldea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici