Intervenţie a salvamontiştilor pentru recuperarea a doi turişti căzuţi într-o râpă în Bucegi

Doi turişti care practicau alpinismul în Valea Albă din masivul Bucegi s-au dezechilibrat şi au căzut într-o râpă, rănindu-se grav, iar la ora transmiterii acestei ştiri mai multe echipaje de la Salvamont Buşteni plecaseră în căutarea lor.

23 afișări
Imaginea articolului Intervenţie a salvamontiştilor pentru recuperarea a doi turişti căzuţi într-o râpă în Bucegi

Intervenţie a salvamontiştilor pentru recuperarea a doi turişti căzuţi într-o râpă în Bucegi (Imagine: Alin Ivan/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină sâmbătă după-amiază pe Valea Albă din masivul Bucegi, unde doi turişti care urcau un perete de stâncă s-au dezechilibrat şi au căzut într-o râpă.

Haiduc a declarat corespondentului MEDIAFAX că o a treia persoană care se afla în zonă a solicitat intervenţia salvamontiştilor, precizând că cei doi sunt grav răniţi şi că se află în zona cunoscută sub denumirea de "Albişoara turnurilor".

Mai multe echipaje de la Salvamont Buşteni au plecat în căutarea celor doi, Gheorghe Haiduc precizând că primul echipaj ar putea ajunge la răniţi în aproximativ o oră, o oră şi jumătate.

Şeful Salvamont Buşteni apreciază că operaţiunea de recuperare a celor doi răniţi va fi una foarte dificilă, întrucât zona în care se află este foarte accidentată şi nu permite intervenţia unui elicopter care să-i poată lua pe cei doi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici