Intervenţie a salvamontiştilor pentru recuperarea a nouă turişti rămaşi blocaţi în Bucegi. Turiştii au fost salvaţi după trei ore

Nouă turişti bucureşteni sunt blocaţi, sâmbătă după-amiază, pe un traseu din Masivul Bucegi, doi dintre ei, care au urcat pe o creastă de munte cu multă zăpadă, spunând că le este teamă să coboare întrucât ar putea declanşa o avalanşă, iar în ajutorul acestora au plecat salvamontiştii.

160 afișări
Imaginea articolului Intervenţie a salvamontiştilor pentru recuperarea a nouă turişti rămaşi blocaţi în Bucegi. Turiştii au fost salvaţi după trei ore

Intervenţie a salvamontiştilor pentru recuperarea a nouă turişti rămaşi blocaţi în Bucegi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE 20:20 Cei nouă turişti rămaşi blocaţi în Bucegi, recuperaţi de salvamontişti

Salvamontiştii şi jandarmii montani i-au recuperat, în urma unei acţiuni care a durat peste trei ore, pe cei nouă turişti bucureşteni rămaşi blocaţi în Masivul Bucegi, aceştia fiind conduşi până în staţiunea Buşteni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Prahova, Leonard Dragomirescu, salvamontiştii i-au găsit pe cei nouă turişti rămaşi blocaţi, sâmbătă după-amiază, în Masivul Bucegi, iar jandarmii montani i-au însoţit pe aceştia până în staţiunea Buşteni, unde au ajuns în siguranţă.

Acţiunea de recuperare a grupului de turişti a durat peste trei ore şi a fost una dificilă, întrucât jandarmii i-au condus pe turişti înapoi către staţiune pe o potecă extrem de îngustă, pe care poate merge doar o persoană. În plus, turiştii nu erau echipaţi corespunzător pentru drumeţie montană. Toţi cei nouă au ajuns în siguranţă în staţiunea Buşteni.

Nouă turişti din Bucureşti, cu vârste cuprinse între 16 şi 27 de ani, au rămas blocaţi, sâmbătă după-amiază, în Masivul Bucegi, la intrarea pe Brâul Portiţei, o zonă situată în apropierea traseului Jepii Mici.

Şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că cei nouă turişti nu sunt echipaţi corespunzător pentru a urca pe munte. Ei au solicitat ajutorul salvatorilor montani, iar echipe de salvamontişti şi jandarmi montani au plecat către zona indicată, pentru a-i recupera pe cei nouă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, căpitanul Leonard Dragomirescu, doi dintre cei nouă turişti sunt în pericol, întrucât s-au despărţit de restul grupului şi au urcat pe o creastă muntoasă acoperită cu zăpadă, de unde spun că le este teamă să coboare întrucât ar putea declanşa o avalanşă.

La ora transmiterii acestei ştiri, operaţiunea de recuperare a celor nouă turişti este în desfăşurare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici