Video Interzis la cântat: Tot ce vrea fata mea este să cânte, dar Ministerul Educaţiei nu ne comunică nimic despre probele la liceele vocaţionale

  • Ioana visează să devină cântăreaţă de muzică clasică
  • Probele practice pentru liceele vocaţionale au fost amânate din cauza epidemiei de COVID 19
  • Ministerul Educaţiei nu a anunţat încă care este noul calendar al probelor pentru şcolile vocaţionale
360 afișări

Ioana este clasa a VIII-a şi visul ei este să cânte pe marile scene ale operei. Se pregăteşte de câţiva ani ca să devină câtăreaţa de muzică clasică.

Luiza, mama Ioanei:Sunt perioade de timp când ea lucrează mai mult decât un adult. Şi lucrează cu maximă conştinciozitate. În sensul că ea merge la şcoală şase, şapte ore pe zi după care fuge la repetiţie.

Deşi a trudit ani de zile pentru visul ei, acumtotul stă sub semnul incertitudinii. Ioana urma să susţină probele practice  la liceul vocaţional în perioada 13-15 mai. Din cauza epidemiei de COVID 19 probele au fost amânate fără ca Ministerul Educaţiei să anunţe când le-ar putea susţine.

Luiza, mama Ioanei: Nu avem informaţii concrete legat de când vor fi susţinute aceste probe eliminatorii înainte de evaluarae naţională. Înţelegem că sunt schimbări, dar nu pot să ne spună schimbarea înainte cu o săptămână sau cu două zile înainte.

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a vorbit de examene pe bază de proiect pentru cei din învăţământul vocaţional. Directorii liceelor spun că aceste probe nu pot fi susţinute online.

Reporter: Varianta online de exemplu, aşa cum spuneau să trimită proiecte?

Lucia Croitoru, director Liceul de Arte “Marin Sorescu” din Craiova: Exclus

Reporter: De ce?

Lucia Croitoru, director Liceul de Arte “Marin Sorescu” din Craiova: Pentru că proba la admiterea la un liceu vocational pentru clasa a 8 -a este formată din trei, dintr-un repertoriu de trei piese. Cum aş putea să dau proba asta online?

În situaţia Ioanei sunt zecii de mii de elevi care urmează să dea admitere la unul din cele 38 de licee vocaţionale din România.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici