Între 8 şi 15 medici cer zilnic CMB acte pentru a pleca să lucreze în străinătate

Colegiul Medicilor Bucureşti (CMB) înregistrează zilnic între 8 şi 15 solicitări de acte care să permită doctorilor să lucreze în spitale din statele UE, cifra fiind îngrijorătoare în condiţiile în care numărul de medici este aproape cel mai mic din Europa, a spus profesorul Ioan Lascăr.

5 afișări
Imaginea articolului Între 8 şi 15 medici cer zilnic CMB acte pentru a pleca să lucreze în străinătate

Între 8 şi 15 medici cer zilnic CMB acte pentru a pleca să lucreze în străinătate

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, profesorul Ioan Lascăr, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că la Ministerul Sănătăţii au fost înregistrate aproximativ 3.000 de cereri pentru echivalarea pregătirii în vederea plecării la muncă într-un spital din Uniunea Europeană, iar 1.900 de doctori sunt deja angajaţi în spitale din UE.

Din total celor 521 de cereri eliberate deja de către CMB, cele mai multe - 158 (30,3%) - au fost pentru angajarea în spitale din Franţa, 144 (27,6%) din Anglia, 40 (7,7%) din Belgia, 35 (6,7%) din Italia, 31 (5,95%) din Suedia, 29 (5,96%) din Germania, 22 (4,22%) din Irlanda şi 21 (4,03%) din Spania.

Potrivit profesorului Lascăr, exodul medicilor este o problemă extrem de complexă de natură materială şi socială, pornind de la lipsa de motivare a acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici