Introducerea sistemului de evidenţă a turiştilor se amână pentru primăvară, la cererea hotelierilor

Implementarea sistemului electronic de evidenţă a turiştilor, programată pentru decembrie, se amână pentru la primăvară, iar între timp acesta ar putea suferi anumite modificări, la propunerea patronatelor din turism, a declarat agenţiei MEDIAFAX Cristian Bărhălescu, secretar de stat în MDRT.

479 afișări
Imaginea articolului Introducerea sistemului de evidenţă a turiştilor se amână pentru primăvară, la cererea hotelierilor

Introducerea sistemului de evidenţă a turiştilor se amână pentru primăvară, la cererea hotelierilor (Imagine: Shutterstock)

"Implementarea SIET-ul se amână. Am hotărât în cadrul Consiliului Consultativ să facem o serie de testări în cadrul hotelurilor din cadrul federaţiilor hoteliere şi patronatelor din turism, şi în urma testărilor să găsim cea mai bună formă agreată de către industrie, urmând ca în perioada ianuarie să intrăm în legislativ cu această propunere de lege" a spus Bărhălescu.

El a adăugat că testările se vor face în hoteluri în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie.

"Cu siguranţă, undeva în lunile februarie-martie dorim să avem acest sistem activ. Legea poate avea şi schimbări, dacă patronatele le consideră necesare. Ei sunt suspicioşi şi de aceea considerăm că trebuie să fim deschişi colaborării şi discuţiei cu patronatele", a mai spus Bărhălescu.

Secretarul de stat a afirmat săptămâna trecută că Sistemul Integrat de Evidenţă a Turiştilor (SIET) va fi funcţional din decembrie şi pe baza informaţiilor furnizate se va justifica finanţarea unor proiecte de infrastructură turistică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici