Întruniri religioase, în plină stare de urgenţă: Membrii unui cult din Vaslui au ignorat restricţiile şi s-au întâlnit în continuare. Câţi s-au infectat cu Covid-19 până acum

Trei cazuri au fost confirmate cu noul Covid-19 într-un sat din judeţul Vaslui, după mai multe întruniri organizate de membrii cultului penticostal din localitate.

5873 afișări
Imaginea articolului Întruniri religioase, în plină stare de urgenţă: Membrii unui cult din Vaslui au ignorat restricţiile şi s-au întâlnit în continuare. Câţi s-au infectat cu Covid-19 până acum

Întruniri religioase, în plină stare de urgenţă

„Acum avem 3 persoane depistate pozitiv, două persoane adulte şi o minoră în vârstă de 15 ani. Au mai fost recoltate probe şi aşteptăm rezultate", a declarat, pentru MEDIAFAX, primarul comunei Gîrceni, Sorin Scutelnicu.

Primarul consideră că totul ar fi pornit după mai multe adunări religioase care au început în perioada 17-19 martie şi care au avut loc în satul Racoviţa, un sat izolat din comuna Gîrceni. Întrunirile religioase nu au fost anunţate şi au fost făcute la mai multe persoane acasă.

Se pare că simptomele au apărut după acele întruniri, iar în rândul participanţilor au fost şi persoane venite din judeţul Suceava.

La acest moment, toţi membrii cultului se află în izolare la domiciliu. Ar fi vorba despre aproximativ 40 de persoane adulte, plus copiii acestora. Autorităţile locale îndeamnă la calm pentru a putea depăşi situaţia.

„Îndemn la calm, pentru că în situaţii de criză numai cu calm şi cu gânduri pozitive putem depăşi situaţia asta." - a mai spus primarul.

Potrivit conducerii DSP Vaslui, ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici