Inundaţiile din Alba au lăsat în urmă pagube însemnate. Cîţu promite ajutoare de la Guvern pentru gospodăriile afectate

  • Premierul Florin Cîţu a mers, duminică, în zonele inundate din judeţul Alba.
  • Cîţu a fost însoţit de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă şi de ministrul de Interne, Lucian Bode.
  • Guvernul va aloca ajutoare financiare pentru fiecare gospodărie afectată, imediat după ce va primi evaluarea pagubelor.
1485 afișări
Imaginea articolului Inundaţiile din Alba au lăsat în urmă pagube însemnate. Cîţu promite ajutoare de la Guvern pentru gospodăriile afectate

FOTO: Facebook Florin Cîţu

Premierul Florin Cîţu a discutat duminică, 18 iulie, cu localnici din Ocoliş, judeţul Alba, şi a analizat împreună cu autorităţile priorităţile de intervenţie în cele mai afectate zone: Ocoliş, Roşia Montană, Câmpeni şi Abrud.

Şeful Guvernului a declarat în judeţul Alba că cel mai important lucru este că nu au fost înregistrate victime. Conform acestuia, prioritatea autorităţilor este refacerea gospodăriilor, iar angajaţii MAI şi MApN vor rămâne în zonă pentru a veni în ajutorul localnicilor.

„Guvernul va aloca ajutoare financiare pentru fiecare gospodărie afectată, imediat după ce va primi evaluarea. Rog cetăţenii din localităţile avariate să ia legătura cu primarii, pentru a ne asigura că ajutoarele vor ajunge cat mai repede la cei afectaţi”, a declarat Florin Cîţu.

Potrivit ministrului de Interne, Lucian Bode, 13 localităţi din judeţ sunt afectate. Situaţia e gravă în 4 dintre acestea.

Inundaţii în judeţul Alba

Peste 200 de persoane din localitatea Dăroaia, judeţul Alba, şi-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în căminul cultural din Roşia Montană, după ce casele le-au fost inundate sau avariate din cauza unei alunecări de teren. În urma ploilor de vineri seara, Drumul Naţional 74 Cărpiniş (Abrud)- Câmpeni a fost blocat pe aproximativ 300 de metri de aluviuni şi o alunecare de teren. În oraşul Abrud, au fost inundate 3 case, un subsol, iar o stradă a fost blocată de capacii căzuţi.

În satul Valea Săliştii, 4 case au fost inundate, în comuna Horea o casă, în satul Roşia Montană a fost avariată o casă, alte două au fost inundate, iar un drum a fost colmatat. Au mai fost inundate case în satele Curături, Gura Roşiei şi Cărpiniş.

În satul Dăroaia, au fost inundate 72 de case, dintre care una este distrusă şi 16 au fost avariate în urma unei alunecări de teren. Alte case şi drumuri au fost afectate de inundaţii în localităţile Sohodol, Poiana Sohodolului, Gura Sohodolului şi în comuna Şugag. De asemenea, au fost avariate 8 linii de medie tensiune, 106 posturi de transformare, fiind afectaţi 7.429 de abonati.

Conform pompierilor din Alba, au fost raportate mai multe autoturisme luate de ape pe raza localităţilor afectate de inundaţii din judeţul Alba, dar nu s-au înregistrat victime.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici