Inundaţii puternice într-un judeţ din ţară. Peste 200 de persoane şi-au petrecut noaptea în căminul cultural / Cîţu promite ajutoare de la Guvern

  • Peste 200 de persoane din localitatea Dăroaia, judeţul Alba, şi-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în căminul cultural din Roşia Montană.
  • Casele acestora au fost inundate sau avariate din cauza unei alunecări de teren.
  • Premierul Florin Cîţu a spus, sâmbătă, că a fost informat permanent despre situaţia din judeţul Alba.
  • Cîţu: Guvernul va asigura orice ajutor este nevoie pentru a veni în sprijinul celor afectaţi.
2633 afișări

Florin Cîţu a scris, sâmbătă, pe Facebook, că a fost informat permanent despre situaţia inundaţiilor din judeţul Alba şi a discutat cu ministrul de Interne Lucian Bode şi cu şeful DSU, Raed Arafat.

„Am fost permanent informat despre situaţia inundaţiilor din judeţul Alba, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne. Am discutat atât cu ministrul de Interne, Lucian Bode, cât şi cu secretarul de stat, Raed Arafat. Majoritatea familiilor evacuate din zona Roşia Montană s-au întors la casele lor. Se lucrează la deblocarea Drumului 74A, dar în acelaşi timp există trei rute alternative pentru a ajunge în zonă”, a spus Cîţu.

Premierul a mai spus că aşteaptă ca prefectul judeţului Alba să facă o evaluare a pagubelor.

„Guvernul va asigura imediat orice ajutor este nevoie pentru a veni în sprijinul celor afectaţi”, promite Florin Cîţu.

Inundaţii în Alba

Potrivit ISU Alba, în urma ploilor de vineri seara, Drumul Naţional 74 Cărpiniş (Abrud) - Câmpeni a fost blocat pe aproximativ 300 de metri de aluviuni şi o alunecare de teren.

În oraşul Abrud, au fost inundate 3 case, un subsol, iar o stradă a fost blocată de capacii căzuţi. În satul Valea Săliştii, 4 case au fost inundate, în comuna Horea o casă, în satul Roşia Montană a fost avariată o casă, alte două au fost inundate, iar un drum a fost colmatat. Au mai fost inundate case în satele Curături, Gura Roşiei şi Cărpiniş.

În satul Dăroaia, au fost inundate 72 de case, dintre care una este distrusă şi 16 au fost avariate în urma unei alunecări de teren.

„208 (135 adulţi şi 73 copii) persoane cazate temporar în cursul nopţii la Căminul cultural din localitatea Roşia Montană. 40 de persoane s-au autoevacuat la rude sau vecini în zone neafectate”, a transmis sâmbătă ISU Alba.

Alte case şi drumuri au fost afectate de inundaţii în localităţile Sohodol, Poiana Sohodolului, Gura Sohodolului şi în comuna Şugag.

De asemenea, au fost avariate 8 linii de medie tensiune, 106 posturi de transformare, fiind afectaţi 7.429 de abonaţi.

Conform pompierilor din Alba, au fost raportate mai multe autoturisme luate de ape pe raza localităţilor afectate de inundaţii din judeţul Alba, dar nu s-au înregistrat victime.

În intervenţiile care au avut loc au fost antrenaţi angajaţi ai ISU, ai Jandarmeriei, Poliţiei, Serviciului de Gospodărire a Apei şi ai Salvamont.

VEZI AICI VIDEO Viituri după ploile abundente: zeci de oameni evacuaţi, drumuri distruse şi case inundate în România

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici