Inundaţii în zece localităţi din judeţul Covasna, aproximativ 230 de gospodării afectate - VIDEO

Zece localităţi din judeţul Covasna au fost inundate în urma ploilor torenţiale căzute duminică, un prim bilanţ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) arătând că au fost afectate aproximativ 230 de gospodării, apa întrând în 130 de case.

292 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în zece localităţi din judeţul Covasna, aproximativ 230 de gospodării afectate - VIDEO

Inundaţii în zece localităţi din judeţul Covasna, aproximativ 230 de gospodării afectate (Imagine: Liliana Bujdei/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Marius Tolvaj, a declarat, luni, că un prim bilanţ arată că în urma ploilor torenţiale de duminică zece localităţi din judeţ au fost afectate de inundaţii, între care şi municipiul Sfântu Gheorghe, cele mai mari probleme fiind în comunele Ozun şi Sita Buzăului.

Potrivit sursei citate, în total, în cele zece localităţi, au fost afectate de viituri aproximativ 230 de gospodării, dintre care 130 de case au fost inundate.

Primarul comunei Ozun, Raduly Istvan, a declarat, luni, că pârâul Lisnău a ieşit din matcă, duminică seară, din cauza ploilor abundente, fiind inundate aproximativ o sută de gospodării din satele Lisnău şi Lisnău Vale, apa intrând şi în câteva case.

Raduly Istvan a precizat că viiturile au afectat mai multe poduri din localităţile Bicfalău, Măgheruş şi Lisnău, precum şi mai multe porţiuni de drumuri care traversează zonele inundate.

De asemenea, primarul din Ozun a spus că, în unele zone, apa atingea un metru, un bărbat şi un copil fiind surprinşi de viitură în timp ce încercau să treacă, cu o căruţă, prin apă, aceştia fiind salvaţi în scurt timp.

Video stirileprotv.ro

Probleme au fost şi în comuna Sita Buzăului, unde, în urma ieşirii din matcă a râului Buzău şi a pâraielor din zonă, au fost afectate aproximativ 30 de gospodării, dintre care trei au fost avariate, 50 de hectare de teren arabil şi 200 de hectare de păşuni, fâneţe, cinci podeţe, mai multe străzi şi drumuri forestiere.

Potrivit Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Sita Buzăului, din cauza ploilor torenţiale, în zona Bobocea există riscul unor alunecări de teren, care pot pune în pericol trei case. Locuitorii acestora au fost înştiinţaţi despre pericolul la care sunt expuşi.

De asemenea, circulaţia pe DN 10, în zona Bobocea şi Zăbrătău, a fost oprită, în noaptea de duminică spre luni, timp de aproximativ o jumătate de oră, în urma revărsării râului Buzău. Traficul rutier a fost reluat după ce apele au început să scadă, în jurul orei 1.30.

Totodată, au fost evacuate temporar şase persoane din satele Ciumernic, Bobocea şi Zăbrătău, până când s-a stabilit că pericolul de inundaţii a trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici