INUNDAŢII masive în ultimele 24 de ore: Zeci de localităţi din 27 de judeţe, afectate/ Sute de oameni nu au curent electric, iar şase persoane sunt evacuate preventiv

67 de localităţi din 27 de judeţe sunt afectate de inundaţiile din ultimele ore, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

940 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢII masive în ultimele 24 de ore: Zeci de localităţi din 27 de judeţe, afectate/ Sute de oameni nu au curent electric, iar şase persoane sunt evacuate preventiv

MAI: 67 de localităţi din 27 de judeţe sunt afectate de inundaţiile din ultimele ore

Zeci de gospodării din Argeş, inundate în urma ploilor abundente

Zeci de gospodării din opt localităţi din judeţul Argeş au fost inundate, marţi, din cauza ploilor abundete. În Argeş este cod roşu de inundaţii pe râuri, după ce au fost depăşite cotele de pericol, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, la ora transmiterii acestei ştiri, pompierii intervin pentru scoaterea apei din peste 25 de gospodării din Albota, Poiana Lacului, Vedea, Costeşti, Rociu, Babana, Buzoieşti şi Lunca Corbului. În aceste zone au fost inundate curţile, dar nu s-au înregistrat viituri.

“Intervenim în 25 de cazuri unde sunt inundaţii. Numărul intervenţilor ar putea creşte. Sunt încă apeluri în desfăşurare. Situaţia este în dinamică. Nu au fost viituri”, a spus Epure.

ISU Argeş intervine cu mai multe autospeciale şi pompe, în zonele inundate.

Hidrologii au emis, marţi, atenţionare cod roşu de inundaţii între orele 09.30- 20.00, pe râuri din judeţele Argeş, Gorj şi Vâlcea. 

Bilanţ MAI: 67 localităţi afectate de inundaţii din 27 judeţe

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în 67 localităţi afectate de inundaţii din 27 judeţe, respectiv Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Cluj, Constanţa, Covasna, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timiş, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui, dar şi din Capitală.

În ultimele 24 de ore, jandarmii şi pompierii au acţionat în sprijinul autorităţilor locale pentru înălţarea digurilor, fiind finalizată construcţia a şase diguri temporare în judeţul Sibiu şi, în prezent, se acţionează pentru construcţia unuia în judeţul Bacău.

Totodată, pompierii au scos apa din 82 case, 220 curţi, 91 grădini, 133 subsoluri, 38 străzi, două anexe gospodăreşti şi pentru decolmatarea a 147 fântâni.

În prezent, mai sunt închise drumul naţional DN7D în zona localităţii Titeşti (jud. Vâlcea) şi drumul judeţean DJ 106E – între loc. Dobra şi Jina (jud. Alba). Pe drumurile DN 64 – jud. Vâlcea, DJ 106M – jud. Alba şi DJ 676G - jud. Vâlcea, circulaţia se desfăşoară îngreunat.

La acest moment, rămân evacuate preventiv şase persoane - două în loc. Săcel din judeţul Sibiu şi patru în loc. Jibou din judeţul Sălaj.

Totodată, se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică la nivelul a trei localităţi din două judeţe, respectiv Argeş şi Bihor, însumând 215 consumatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici