Inundaţiile afectează traficul RATB în Bucureşti

Mai multe tramvaie au fost blocate, joi dimineaţă, pe Bulevardul Barbu Văcărescu, după inundarea liniilor, iar autobuzele 226 şi 139 au fost deviate pe alte trasee, după ce pe străzile Mărgeanului şi Buzoieni au fost paracte neregulamentar maşini, împiedicând traficul, a declarat directorul RATB.

72 afișări
Imaginea articolului Inundaţiile afectează traficul RATB în Bucureşti

Inundaţiile afectează traficul RATB în Bucureşti (Imagine: Cătălin Luţu/Mediafax Foto)

Potrivit Directorului RATB, Gheorghe Aron, în zona Fabricii de Glucoză de pe Bulevardul Barbu Văcărescu, cinci garnituri de tramvai ale liniei 5 au fost blocate mai bine de o oră, joi dimineaţă, din cauza apei care a inundat liniile de tramvai.

"Nu puteam intra cu motoarele în apa, deoarece riscam să le stricăm, astfel că am aşteptat intervenţia echipelor de la Apa Nova", a declarat directorul RATB.

El a precizat că probabil asemenea incidente vor mai fi în cursul zilei de joi, având în vedere că a plouat foarte mult şi zăpada a început să se topească. Aron a mai spus că acolo unde echipele Apa Nova nu pot rezolva situaţia, vor fi introduse autobuze care să preia călătorii de pe trasele inundate.

Directorul RATB a mai precizat că şi tramvaiele liniei 8 au fost deviate din zona Ferentari pe Şoseaua Giurgiului, din cauza unor probleme similare.

Totodată, autobuzele liniilor 226 şi 139 au fost deviate pe strada Petre Ispirescu, din cauza faptului că pe străzile Mărgeanului şi Buzoieni au fost paracte neregulamentar maşini care împiedică traficul.

Peste 80 de tamponări şi cinci accidente rutiere soldate cu răniţi, în ultimele 24 de ore

Peste 80 de tamponări şi cinci accidente rutiere soldate cu şase răniţi, între care unul grav, au avut loc, în ultimele 24 de ore, în Capitală, iar 13 străzi au fost inundate din cauza ploii şi a topirii zăpezii.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat că 13 străzi din Bucureşti au fost inundate din cauza ploii şi a topirii zăpezii. Potrivit lui Ciocan, este vorba despre zona Pod Eroilor, intersecţia Eroilor - Eroilor Sanitari, zona Pod Operetă, intersecţiile Sfânta Vineri - Corneliu Coposu şi Dimitrie Cantemir - Mărăşeşti, Piaţa George Coşbuc, Dristor - Camil Ressu, Barbu Văcărescu - Lacul Tei, Unirii - Regina Maria, Colentina - Doamna Ghica, Aviatorilor - Modrogan, Pod Băneasa - statuie Mihail Kogălniceanu.

Potrivit reprezentanţilor Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, joi dimineaţă, în Capitală nu funcţionau semafoarele de la intersecţiile Şoseaua Colentina cu Şoseaua Fundeni, strada Niţu Vasile cu Bulevardul Obregia şi Bulevardul Timişoara cu strada Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici