Învăţătoarea din Caracal a fost externată astăzi. Va mai rămâne în Bucureşti pentru a merge la emisiuni TV

Învăţătoarea Cristina Anghel a fost externată luni, din Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, unde a fost internată după ce a intrat în greva foamei, ea declarând că va mai rămâne în Bucureşti pentru a merge la emisiuni TV, iar la catedră ar putea reveni din semestrul următor.

42 afișări
Imaginea articolului Învăţătoarea din Caracal a fost externată astăzi. Va mai rămâne în Bucureşti pentru a merge la emisiuni TV

Învăţătoarea din Caracal a fost externată astăzi. Va mai rămâne în Bucureşti pentru a merge la emisiuni TV (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Cristina Anghel a spus, la ieşirea din unitatea sanitară, că era "ca un ghimbe pentru cei pe care îi critică" şi că gestul ei nu va rămâne fără ecou. Ea a mai spus că faptul că nu s-a rezolvat nimic este o chestiune aparentă, subliniind că protestul ei va rămâne "un reper".

"Am auzit că vor să mai închidă 17.000 de şcoli, să ne trimită pe toţi acasă, oricum nu ne trebuie oameni deştepţi", a spus învăţătoarea.

Aceasta a precizat că cel mai probail va reveni la catedră din semestrul următor, acum fiind în concediu de odihnă.

Chiar dacă i s-a făcut rău luni, înainte de externare, învăţătoarea spune că va mai rămâne în Bucureşti câteva zile, pentru a merge la emisiunile televizate, unde este invitată.

Cristiana Anghel a subliniat că s-a simţit foarte bine în spital, ca acasă, dar probabil era "ca un ghimpe" şi trebuia să se ducă acasă.

Învăţătoarea a precizat că nu vrea să intre în nicio organizaţie sindicală şi nici în vreun partid politic, dar va continua să protesteze "vehement".

Aceasta a subliniat că nu a semnat la externare menţiunea că se obligă să fie la domiciliu pentru un eventual consult, precizând că vrea să meargă la mănăstire.

Cristiana Anghel a intrat în greva foamei în 26 august, nemulţumită de diminuările salariale din sistemul bugetar, ea informând Direcţia de Sănătate Publică Olt, Serviciul de Ambulanţă Olt, Spitalul Municipal Caracal, Primăria şi unitatea de învăţământ unde predă de demersul său.

Învăţătoarea de la Şcoala nr. 2 din Caracal a fost transferată, în 27 septembrie, de la Spitalul Municipal din localitate la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "Profesor Doctor N. Paulescu" din Capitală, întrucât starea sa de sănătate s-a agravat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici