Investiţii de 50 de milioane de lei, pentru refacerea drumurilor şi infrastructurii feroviare

Investiţia necesară pentru refacerea drumurilor şi infrastructurii feroviare afectate de inundaţii este de 50 de milioane de lei, potrivit evaluării a 75 la sută din infrastructura afectată, a declarat, duminică, Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

11 afișări
Imaginea articolului Investiţii de 50 de milioane de lei, pentru refacerea drumurilor şi infrastructurii feroviare

Investiţii de 50 de milioane de lei, pentru refacerea drumurilor şi infrastructurii feroviare

Demnitarul a spus că, potrivit datelor centralizate de care dispune, 111 kilometri de drumuri naţionale au fost afectate de viituri, dar şi 12 poduri şi patru podeţe.

Termenul prezentat de ministru pentru refacerea drumurilor şi podurilor a fost 30 septembrie, iar valoarea investiţiilor se ridică la 37 de milioane de lei.

Ministrul Transporturilor a spus că au fost afectate şi cinci linii de cale ferată, dar este vorba de linii secundare, dintre care patru vor fi redeschise curând, dar există probleme în cazul celei de-a cincea, Gura Putnei-Nisipitu, termenul de finalizare al lucrărilor fiind, în acest caz, de 12 luni.

Reparaţiile la nivelul infrastructurii feroviare vor costa 13 milioane de lei.

Sumele necesare pentru refacerea infrastructurii ar putea creşte în funcţie de evoluţia evaluărilor la nivelul judeţele afectate de inundaţii, a adăugat Orban, care a precizat că, până în prezent, au fost făcute evaluările a 75 la sută din infrastructura afectată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici