Înzestrarea Armatei a fost discutată de ministrul Apărării Naţionale cu reprezentanţii Agenţiei pentru Achiziţii Publice

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a avut, luni, două întâlniri de lucru cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice şi ai Consiliului Concurenţei, pentru a stabili procedurile de achiziţii militare pentru înzestrarea Armatei, potrivit Ministerului Apărării.

2174 afișări
Imaginea articolului Înzestrarea Armatei a fost discutată de ministrul Apărării Naţionale cu reprezentanţii Agenţiei pentru Achiziţii Publice

MApN: Înzestrarea Armatei, discutată de ministru cu reprezentanţii Agenţiei pentru Achiziţii Publice

Prima întâlnire a ministrului Ţuţuianu a avut loc la sediul Ministerului Apărării Naţionale (MApN) şi s-a desfăşurat cu reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice.

Din partea MApN au mai participat secretarii de stat Nicolae Nasta, şeful Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică, şi Florin Vlădică, şeful Departamentului pentru armamente, precum şi reprezentanţi ai structurilor juridice ale Armatei.

„Scopul acestei întâlniri de lucru l-a reprezentat pregătirea demersurilor de armonizare şi eficientizare a cadrului legal aplicabil procedurilor de achiziţii militare pe linia programelor esenţiale de înzestrare a Armatei României. În acest context, ministrul Adrian Ţuţuianu a subliniat importanţa realizării unui cadru legislativ adaptat nevoilor specifice achiziţiilor militare, care să asigure prioritate industriei naţionale de apărare şi care să fie în deplină concordanţă cu directivele europene în materie”, conform MApN.

Sursa citată arată că tot luni a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanţii Consiliului Concurenţei şi cei ai Ministerului Apărării Naţionale.

Din partea ministerului au participat şefii celor trei departamente ale instituţiei, secretarii de stat Mircea Duşa, Nicolae Nasta şi Florin Vlădică.

„Subiectul întâlnirii, desfăşurată la sediul Consiliului Concurenţei, l-a constituit analiza prevederilor legislative actuale, la nivel naţional şi european, din domeniul achiziţiilor publice aplicabile procesului de înzestrare a Armatei României. Discuţiile se înscriu într-o serie mai largă de întâlniri dispuse de ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, în pregătirea iniţiativelor legislative care să asigure desfăşurarea procedurilor de înzestrare cu respectarea regulilor europene în materia achiziţiilor pentru apărare”, menţionează MApN.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici