Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române: Pierdem ceea ce este esenţial în om

  • Istoricul Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române a vorbit despre dezavantajele şcolii generalizate online
  • ”Pierdem ceea ce este esenţial în om, aşa cum îl ştim noi, ca o fiinţă clasică”
  • Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române a fost miercuri invitatul emisiunii Marius Tucă Show
747 afișări
Imaginea articolului Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române: Pierdem ceea ce este esenţial în om

Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române: Pierdem ceea ce este esenţial în om

Preşedintele Academiei Române a fost miercuri invitatul emisiunii Marius Tucă Show. Istoricul Ioan-Aurel Pop a vorbit despre dezavantajele şcolii generalizate online. 

”Eu nu sunt de acord cu ideea şcolii generalizate online (...), eu sunt de acord cu ideea că, în împrejurări speciale, cum este asta, când apar nevoi speciale ale societăţii, în aceste împrejurări, să fim pregătiţi tehnic şi sa putem face o brumă de şcoală online. Să nu-mi spuneţi mie că şcoala primară, unde învăţătorul, învăţătoarea sunt centrul centrul universului pentru minţile acestea tinere, unde privirea contează enorm de mult, unde elevii trebuie supravegheaţi şi unde totul se poate face ca de la om la om, s-ar putea face de la distanţă de acum încolo. (…) Inteligenţa artificială trebuie să fie un ajutor al omului. Dacă ajunge să ne stăpânească inteligenţa artificială, şi văd că unii predică acest lucru, atunci ne pierdem condiţia umană, ca să vorbesc şi eu ca Malraux. Pierdem ceea ce este esenţial în om, aşa cum îl ştim noi, ca o fiinţă clasică. Eu nu vă pot spune ce vor fi omul şi omenirea peste 1000 de ani, peste un milion de ani, dacă vom mai fi. S-ar putea să fim ca în filmele de anticipaţie. În acest moment esenţa omenirii este comunicarea de la om la om”, a arătat Ioan-Aurel Pop în cadrul emisiunii emisiunii Marius Tucă Show.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici