Ioan Bendei, unul dintre directorii RCS-RDS, INTERCEPTAT în DNA când cerea telefoane pentru a le oferi unui ofiţer de poliţie judiciară. Dialog cu şeful DG Anticorupţie în care s-ar fi discutat despre sponsorizarea instituţiei de stat

Ioan Bendei, unul dintre directorii RCS-RDS, a fost interceptat în timp ce solicita secretarei telefoane pentru ofiţerul de poliţie judiciară al DNA Teo Iordăchiţă şi pentru rudele acestuia din Craiova, chiar din sediul DNA, potrivit înregistrărilor difuzate de Antena 3.

10927 afișări
Imaginea articolului Ioan Bendei, unul dintre directorii RCS-RDS, INTERCEPTAT în DNA când cerea telefoane pentru a le oferi unui ofiţer de poliţie judiciară. Dialog cu şeful DG Anticorupţie în care s-ar fi discutat despre sponsorizarea instituţiei de stat

Ioan Bendei, unul dintre directorii RCS-RDS, INTERCEPTAT în DNA când cerea telefoane pentru a le oferi unui ofiţer de poliţie judiciară. Discuţii cu şeful DG Anticorupţie în care s-ar fi discutat despre sponsorizarea instituţiei de stat

"Îţi dau aşa: o adresă din Bucureşti, dar pe asta o rezolv eu, vorbeşti cu Florin Spătaru să îţi aducă un telefon, un fix, un mobil, la tine acolo la secretariat, într-o pungă, şi doi, îţi dictez o adresă, de la Craiova, îl suni pe Croitoru din partea mea şi trebuie să schimbe un telefon din ăsta fix, să pună unul din ăsta portabil. Care se plimbă cu el prin casă. Dacă nu are, vorbeşti tot cu Florinel Spătaru şi i-l trimitem la Craiova pentru adresa asta pe care ţi-o spun eu. Iordăchiţă Ioan..Deci aici trebuie telefon d'ala de te plimbi prin casă, cică n-a mers niciodată. Şi îţi mai dau încă unul, tot pentru Craiova. Hai că îţi dau pe doamna să îţi dicteze. Îi dai lui Croitoru şi să rezolve problema astăzi. Şi îţi dau şi numărul de aici, poate să sune la numărul ăsta", ar fi spus Ioan Bendei, potrivit interceptărilor difuzate de Antena 3.

Ulterior, aşa cum reiese din înregistrări, Ioan Bendei i-ar fi pasat telefonul ofiţerului DNA pentru ca aceasta să indice adresele la care ar fi urmat să ajungă telefoanele. Antena 3 a difuzat o altă înregistrare, care ar fi avut loc ulterior, în care ofiţerul de poliţie judiciară s-ar fi interesat când vor ajunge produsele în toate locaţiile.

"Teo Iordăchiţă: Bună dimineaţa, domnule Bendei. Teo Iordăchiţă sunt, de la DNA. Voiam să vă spun că s-a rezolvat la Craiova.

Ioan Bendei: Da, dar la dumneavoastră.. v-a căutat aseară acasă şi nu v-a găsit. Eu îl am aici la mine. Să vă sune după masă să vi-l aducă, nu?

Teo Iordăchiţă: Oricând, aici, dacă poate să mi-l aducă

Ioan Bendei: Dacă nu, săptămâna viitoare, marţi probabil. Vin eu şi vi-l aduc, dacă.. Şi la Craiova, pe o persoană n-a găsit-o, că e plecată, una a rezolvat-o

Teo Iordăchiţă: O să-i dea astăzi lui frate-meu celălalt telefon, pentru mama şi tata. Şi se duc astăzi băieţii să-i dea, după amiază. Că ei sunt la ţară, părinţii mei.

Ioan Bendei: Bine atunci vi-l aduc eu marţi", se arată în înregistrarea difuzată de Antena 3.

Ulterior, jurnaliştii dau exemplu o altă înregistrare, al unei discuţii telefonice care ar fi avut loc la sediul, între Ioan Bendei şi şeful Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) de la acea vreme, Jenică Arion Ţigănaşu, în care s-ar fi discutat despre sponsorizarea instituţiei de stat.

"Jenică Arion Ţigănaşu: Uitaţi, am în faţă contractul de prestări servicii între unitatea noastră, Direcţia Generală Anticorupţie şi RDS RCS. RCS RDS. Şi. îl semnez! L-a semnat de la dumneavoastră. doamna Mihaela Neacşu.

Ioan Bendei: Da, da, da, cum să nu.

Jenică Arion Ţigănaşu : Voiam să pun şi eu o întrebare. Ştiţi că anul trecut, la ziua DGA-ului. Cu ocazia zilei DGA-ului, pe 30 mai.

Ioan Bendei: Da.

Jenică Arion Ţigănaşu : Ne-aţi sprijinit, aşaaa.

Ioan Bendei: Încercăm şi anul ăsta! Da, încercăm şi anul ăsta, să vedem.

Jenică Arion Ţigănaşu : Da? Facem o scrisoare, ceva?

Ioan Bendei: Da, da, da

Jenică Arion Ţigănaşu: Către dumneavoastră, da?

Ioan Bendei: Da, da, da", se mai arată în înregistrarea difuzată de Antena 3.

Interceptările redate de Antena 3 au fost depuse la dosar de şantaj Antena Group-RCS-RDS recent, la solicitarea apărării.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată la 1 octombrie 2013, alături de fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop.

Sorin Alexandrescu este acuzat de şantaj, iar Dan Voiculescu şi fiica sa, de complicitate la această infracţiune. Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.În acelaşi dosar este judecat, pentru complicitate la şantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el.

Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

În prezent, Dan Voiculescu este încarcerat la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

Faptele de corupţie cu care ar fi fost ameninţat Ioan Bendei fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, în care se fac cercetări faţă de Bendei, Alexandru Oprea, Dumitru Dragomir, compania RCS-RDS şi alte persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici