Iohannis, despre Codul etic: Nu este nici necesar şi nici nu va rezolva ceva în învăţământ

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că problemele din învăţământul românesc "sunt de cu totul altă natură", acesta fiind "greşit structurat", iar Codul etic aflat în dezbatere publică "nu este nici necesar şi nici nu va rezolva ceva" în educaţie.

404 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre Codul etic: Nu este nici necesar şi nici nu va rezolva ceva în învăţământ

Iohannis, despre Codul etic: Nu este nici necesar şi nici nu va rezolva ceva în învăţământ

Puteţi dezbate prevederile Codului etic din educaţie aici.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care a fost profesor de fizică înainte de a intra în administraţie şi a deţinut funcţia de inspector şcolar general, a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, ce părere are despre Codul etic din învăţământ aflat în dezbatere publică, afirmând că acesta "nu este nici necesar şi nici nu va rezolva ceva în învăţământ”.

"După părerea mea, nu este nici necesar şi nici nu va rezolva ceva în învăţământ. Problemele în învăţământ sunt de cu totul altă natură. Învăţământul este greşit structurat în această republică frumoasă", a declarat Iohannis.

Potrivit acestuia, "prea multă lume învaţă teoretic, prea puţini învaţă practic".

"Ajung toţi la bacalaureat, dar numai jumătate îl iau. Ceilalţi sunt păcăliţi de stat pentru că au crezut că vor lua şi ei Bac-ul. Asta este problema fundamentală în momentul de faţă pentru elevi. Pentru profesori, problema fundamentală este salarizarea total nesatisfăcătoare şi, de 25 de ani, li se tot spune: «Acum nu sunt bani pentru voi». Pentru toţi ceilalţi - dacă ne uităm un pic la venituri - se pare că au fost bani. Numai pentru dascăli nu au fost niciodată bani. Până nu se rezolvă aceste două lucruri, putem să scriem coduri, etici şi codiciluri câte vrem şi nu se va îmbunătăţi nimic", a spus Iohannis.

În plus, el consideră că înmulţirea sancţiunilor şi a interdicţiilor pentru dascăli nu va face altceva decât să-i determine pe unii să plece din sistem.

"Nu rezolvă absolut nimic. Ba chiar s-ar putea, dacă tot insistăm să plătim puţin dascălilor şi să-i biciuim în continuare de la toate nivelele, s-ar putea să mai plece unii din sistem”, a adăugat primarul Sibiului.

Puteţi dezbate prevederile Codului etic din educaţie aici.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici