Iohannis, despre poliţistul ucis în misiune: Făptuitorul să fie urgent prins şi deferit justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică seară, un mesaj de condoleanţe după ce un poliţist din Timiş a fost ucis în misiune de un bărbat urmărit internaţional pentru tâlhărie, precizând că are încredere că autorităţile îl vor prinde pe făptaş.

6764 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre poliţistul ucis în misiune: Făptuitorul să fie urgent prins şi deferit justiţiei

Iohannis, despre poliţistul ucis în misiune: Făptuitorul să fie urgent prins şi deferit justiţiei

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, îşi exprimă profundul regret pentru tragicul incident petrecut duminică, 2 iunie a.c., în judeţul Timiş, în urma căruia un poliţist român, aflat la datorie, şi-a pierdut viaţa din cauza unor răni prin împuşcare. Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiei îndurerate şi are deplină încredere că organele abilitate vor depune toate eforturile astfel încât făptuitorul să fie urgent prins şi deferit justiţiei", a transmis Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă remis duminică seară MEDIAFAX.

Şeful statului a mai precizat că este cu gândul alături de toţi cei care îşi pun viaţa în pericol, în timpul misiunilor pe care le au de îndeplinit, pentru a fi în slujba cetăţenilor României.

Un poliţist în vârstă de 42 ani, de la Postul de Poliţie Recaş, a fost împuşcat mortal, în misiune, de un fugar, respectiv Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din oraşul Lugoj, care era dat în urmărire internaţională pentru tâlhărie. Până la ora transmiterii ştirii, bărbatul nu a fost prins.

Conform oamenilor legii, poliţiştii din cadrul IPJ Timiş se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internaţională. Aceştia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin. Poliţiştii, unii îmbrăcaţi în civil, au înconjurat imobilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat faţă în faţă cu poliţistul pe care l-a împuşcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanţe în zona pieptului şi a gâtului, iar echipajul medical sosit la faţa locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. Ulterior, ceilalţi colegi ai poliţistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o maşină. Nu a reuşit, pentru că un poliţist l-a ajuns din urmă şi a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reuşind să-l rănească în zona umărului. Bărbatul a reuşit însă să fugă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici