Iohannis, în vizită la o secţie de oncologie pentru copii: 15 februarie este Ziua copilului bolnav de cancer

Preşedintele Klaus Iohannis a postat pe Facebook un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a copilului bolnav de cancer, amintind că în România se înregistrează anual 500 de noi astfel de cazuri, un filmuleţ ce însoţeşte mesajul înfăţişându-l în timpul unei vizite la o secţie de oncologie pentru copii.

166 afișări
Imaginea articolului Iohannis, în vizită la o secţie de oncologie pentru copii: 15 februarie este Ziua copilului bolnav de cancer

Iohannis, vizită la o secţie de oncologie pentru copii; 15 februarie,Ziua copilului bolnav de cancer (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Mâine, 15 februarie, este Ziua Internaţională a copilului bolnav de cancer. În ţara noastră se înregistrează anual 500 de cazuri noi de copii bolnavi de cancer. Statisticile nu spun nimic despre suferinţa lor şi a familiilor lor. Am vizitat recent o secţie de oncologie pentru copii. După şedinţele de chimioterapie, sunt epuizaţi şi obligaţi să stea mult în pat. Toţi sunt însă curajoşi şi îşi doresc să meargă la şcoală sau măcar în sala de joacă a spitalului, care este şi sală de clasă. Acolo, dascăli voluntari predau lecţii de limba română, matematică, fizică, pictură. Dăruirea acestor oameni este un exemplu pentru noi toţi. O societate devine cu adevărat puternică numai prin solidaritatea şi curajul cetăţenilor ei", scrie preşedintele în mesajul postat pe Facebook.

În filmuleţul realizat la secţia de oncologie pentru copii vizitată, preşedintele este înfăţişat stând de vorbă cu copiii şi cu personalul medical. El vizitează unul dintre saloane şi sala de joacă a spitalului, care este şi sală de clasă, Klaus Iohannis primind de asemenea din partea copiilor un portret realizat de ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici